Nordul Europei se confruntă cu temperaturi extreme în această perioadă. În Suedia se înregistrează un record absolut de frig, cu temperaturi de -43, cele mai scăzute din ultimul sfert de veac. Nici vestul continentului nu este ferit de intemperii: furtuniile și inundațiile fac ravagii în Franța, Marea Britanie și țările de Jos, a transmis Simona Pătruleasa.

Record de frig în Europa: -43 de grade, în Suedia

În Suedia, peisajul de iarna pare sa fie înghețat in timp. La propriu, nu doar la figurat, căci țara se confrunta cu un frig extrem. De curând s-au înregistrat -43 de grade- o temperatură ce reprezintă un record al frigului pentru ultimii 25 de ani. Imaginile din aer, surprinse de dronele meteorologice, arată priveliști de poveste care îmbie la visare. Însa realitatea de la sol îți îngheață sângele in vene. Totul pare încremenit în timp.

Pentru localnici, temperaturile geroase sunt un element normal al vieții de zi cu zi. S-au obișnuit cu toții să facă față unor valori termice la care alții abia ar mai reuși să respire.

Iar previziunile specialiștilor pentru următoarea perioadă nu ajung nicicum la temperaturi de dezgheț. Gerul se răspândește în întreaga Europă și aduce valorile negative extreme. Mai multe zone din nordul continentului se confrunta deja cu viscole puternice și ninsori abundente, care au închis scoli și au lăsat regiuni întregi fără curent electric.

În timp ce pentru unii totul se transforma într-un coșmar al înghețului, alții încearcă să își continue viața în ritmul normal.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nici vestul bătrânului continent nu este ferit de toanele vremii, unde furtunile violente au făcut deja ravagii. Franța și Marea Britanie sunt doar câteva dintre statele ce se confrunta cu inundații masive și distrugeri considerabile cauzate de furtuni. Zeci de mii de locuințe din aceste state au fost afectate, iar regiuni întregi sunt cufundate in întuneric, după ce alimentarea cu electricitate a fost întreruptă. Din cauza condițiilor meteo extreme, țara noastră a emis recent o avertizare de călătorie pentru românii care vor să ajungă în Franța.

Citește și: VIDEO. Un val de aer polar lovește România. Gerul Bobotezei aduce temperaturi de minus 15 grade


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si