„Mijlocul de octombrie este vârful de sezon în turismul de weekend de la Vulcanii Noroioși. Peste 600 de bilete s-au vândut numai în această săptămână, mai multe decât în vară. Numărul vizitatorilor ar putea fi și mai mare în aceste zile, cred administratorii rezervației naturale”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Vulcanii Noroioși, în topul preferințelor turiștilor

Rezervația Vulcanii Noroioși din județul Buzău este întinsă pe o suprafață de 15 hectare.

Turiștii care vin din toate colțurile țării sunt de-a dreptul fascinați de peisajele selenare. Oamenii, de toate vârstele, petrec ore bune în aer liber și se bucură de vremea deosebit de frumoasă.
„Deci este altceva, este un peisaj selenar”, a spus o turistă.

Și ceilalți drumeți au păreri asemănătoare.
„- Foarte frumos, e minunată această țară.

- Ați mai fost?

- Când eram copil și chiar nu mai țineam minte pe unde este exact”, a spus un turist.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO. O femeie care s-a întors din vacanță și-a găsit casa demolată. "Am greșit adresa, ne cerem scuze"

Temperaturile mari, ca de vară târzie, sunt principalul motiv pentru care turiștii vin în număr mare să viziteze vulcanii unici în Europa.
„- Multe locuri frumoase în țară.

- Prima dată?

- Da, prima dată la Vulcani. Am

trecut prin apropiere dar nu am urcat niciodată, frumos”, a spus un bărbat.
„Turiștii ăștia nu i-am avut nici într-o zi de vară. Dar acum s-au cam terminat treburile la gospodării și mai pleacă oamenii în excursii. Toată vara au avut de lucru la câmp”, a explicat Dumitru Roșu, reprezentant la Vulcanii Noroioși.
După plimbare, turiștii au luat cu asalt pensiunile din zonă, acolo unde sunt răsfățați cu bunătăți locale. La loc de cinste stau preparatele în care se regăsesc delicioșii cârnați de Pleșcoi.
„Avem produsul premium, tigaie picantă, tochitură, sărmăluțe, fasole cu cârnați și desert, papanași, gogoși și cornulețe de casă”, a spus proprietarul unei pensiuni.
De curând, întreaga zonă a intrat în rețeaua Geoparcurilor UNESCO, iar numărul turiștilor care vin aici a crescut substanțial.

<\/scr"+"ipt>");


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si