Bolnavii care au nevoie de recuperare medicală au la dispoziție tehnici inovative. În Australia și Noua Zeelanda, medicii utilizează terapia subacvatică pentru a trata persoanele care au nevoie de recuperare motorie sau neurologică. Exercițiile de acest fel au efecte benefice asupra pacienților, iar rezultatele sunt mai rapide decât în cazul terapiei clasice, a transmis Cristina Dorobanțu.

Recuperare medicală cu terapie subacvatică

În urmă cu câțiva ani, Damian avut un grav accident de muncă.

A trecut printr-un număr record de intervenții chirugicale, 40 la număr, iar la finalul acestora i s-a recomandat terapia medicală. A aflat întâmplator de exercițiile de recuperare subacvatice și a decis să le încerce.

Îmi place să intru acolo sub apă cu greutățile și să fac niște exerciții. Mă ajută!, a spus Damian.

Ca să lucreze sub apă, Damian îmbracă un echipament de scufundari și are în permanență o butelie cu oxigen. Acum, după mai multe astfel de sesiuni, bărbatul simte că terapia prin imersiune subacvatică i-a adus beneficii neașteptate.

Mă simt mai bine, am mai multă energie, mănânc mai bine, dorm mai bine. Dacă cad în apă nu mai simt durere, iar după operații lucrurile merg din ce în ce mai bine, a spus Damian.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Specialiștii în recuperare medicală susțin că astfel de exerciții sunt ideale pentru bolnavii cu leziuni cerebrale sau ale coloanei vertebrale. De altfel, există și un studiu ale cărui rezultate arată că beneficiile acestei terapii sunt mult mai rapide decât în cazul variantelor clasice.

Acum, cercetătorii și medicii își doresc să promoveze cât mai mult terapia prin imersiune subacvatică, pentru că tot mai mulți pacienți să se bucure de efectele pozitive.

Există însă și păreri sceptice cu privire la rezultatele terapiei, care susțin că aceasta implica potențiale riscuri.

Până acum, tehnica a fost implementată în Australia și Noua Zeelandă, iar din cele peste 10.000 de ședințe câte au fost efectuate, nu a avut loc niciun incident.

Citește și: Culiță Sterp a ajuns din nou pe mâna medicilor. La ce procedură a fost supus și cât a costat întreaga intervenție


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: