Iasmina Ardelean ni se alătură cu explicații.

Bună seara, Iasmina!

Bun găsit. Dacă inițial, parlamentarii urmau să fie chemați din vacanță ca să facă noile modificări la legea privind reforma pensiilor speciale, declarată parțial neconstituțională de către CCR, planul se amână până la toamnă. Întâi, oficialii de la București trebuie să discute cu Comisia Europeană, așa că Ministrul Muncii va pleca la finalul lunii la Bruxelles.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Guvernanții au însă în vedere câteva propuneri: să impoziteze partea de necontribuitivitate pentru toate pensiile speciale, inclusiv cele militare, nu doar ale magistraților, cum prevede legea. De asemenea, aceștia încearcă să găsească o soluție și pentru pensiile care depășesc salariul în plată. CCR a declarat neconstituțional și articolul prin care nicio pensie nu putea fi mai mare decât salariul din perioada de plată. Dacă nu vin rapid cu o nouă variantă, în continuare vor fi situații în care pensia specială va depăși leafa.

România riscă să piardă aproape un miliard și jumătate de euro dacă nu adoptă legea pensiilor speciale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si