„Cu detalii vine colega mea, Gabriela Ghizel. Bună dimineața, Gabi”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D. 

Noi reguli pentru etichetele înșelătoare

„Bună dimineața Simona. Sunteți în bucătăria mea, unde inevitabil am întotdeauna la îndemână și ceva produse care aveau etichetă bio, cum ar fi iaurt, cereale și chiar ceva produse tradiționale, făcute ca la mama acasă, cum s-ar spune.


Ei bine, în curând s-ar putea să nu mai găsim pe piață atâtea produse promovate ca fiind naturale, bio sau organice. Europarlamentarii de la Bruxelles au lansat o directivă europeană prin care interzic informațiile înșelătoare. Spun înșelătoare pentru că de multe ori astfel de produse nu au certificare și nici atestate de la autorități, care să confirme că sunt într-adevăr naturale. În plus, aceste preparate eco, bio sau naturale vin de cele mai multe ori ambalate în plastic care nu e reciclabil.
Să știți că aceeași regulă se va aplica și la electrocasnicele promovate ca fiind durabile. De exemplu, această mașină de spălat e promovată ca fiind extrem de rezistentă și i se garantează mii de cicluri de spălare. Pentru că vorbim însă de consumabile ce trebuie schimbate constant, astfel de aparate pentru casă nu vor mai avea o asemenea reclamă”, a transmis Gabriela Ghizel, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- Paradoxul scumpirilor: Mâncare mai ieftină, portofele la fel de goale

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si