Cu toate că s-a dat din nou startul la ieșiri, patronii localurilor sunt aproape de un colaps financiar și asta pentru că profitul din această perioadă va face cu greu față cheltuielilor ce se impun pentru respectarea normelor de siguranță.
Deși vremea a fost frumoasă, iar terasele s-ar fi putut deschide încă de acum două luni, carantina a ținut lacătele puse în continuare.
Citeste si: Plaja din Mamaia, luată cu asalt de turişti şi constănţeni, de 1 iunie
Mesele sunt distanțate la cel puțin un metru și jumătate, ir asta înseamnă mi puține locuri la terasă. Practic, cele mai multe funcționează la maximum jumătate din capacitate, ceea ce se traduce prin încasări mai puține.
Centrul istoric va putea să revina greu la imaginile din anii trecuți.... profitul era bazat în mare parte pe petrecerile nocturne care țineau clienții până dimineața.
Citeste si: VIDEO| Haos în ultima zi înainte de relaxare
Personalul trebuie să poarte tot timpul măști și mânuși, la intrare pe terase vor fi formate culoare separate pentru clienții care sosesc și cei care pleacă, iar meniurile trebuie dezinfectate la foc continuu.
O altă măsură impusă de autorități este colectarea datelor personale ale clienților.
Restrângerea activităților din industrie ar putea duce la pierderea a peste 60 de mii de locuri de muncă în acest domeniu.
Citeste si: VIDEO| Litoralul ne așteaptă cu restricții
În timp ce la terase se făceau și ultimele pregătiri, bucureștenii au luat cu asalt luni și muzeele.
Aglomerație a fost și în parcuri. Sute de oameni au mers să se plimbe sau pur și simplu să stea pe iarbă și să se bucure de soare.
Dacă numărul infecțiilor cu noul coronavirus va continua să fie în scădere, de la data de 15 iunie ar putea urma și alte măsuri de relaxare a restricțiilor.
Citeste si: Liber pentru români pe litoral. Dar cât costă o noapte la Iaki? Câți își permit?