Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Reportaj din satul cu 10 locuitori. Nu au apa si autoritatile i-au uitat

La 60 de kilometri de Galati, dupa un deal, se iteste o asezare umana. E satul Lupele, in care mai traiesc vreo 10 suflete. Apa curenta nu exista in sat, de canalizare nici nu se pune problema. Noroc ca in cele cateva case exista curent electric, ca altfel catunul nici nu mai era pe harta. Autoritatile locale nu au niciun plan de investitii pentru acest sat si isi mai murdaresc pantofii de colb prin satul parasit doar in preajma alegerilor.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Candva, copiii umpleau ulitele, acum insa, rar se zareste tipenie de om. Vreo 10 suflete, atatea au mai ramas in sat, parca sa indure timpul.

Unii pe altii se mai au, batrani si bolnavi. La 80 de ani, Frasina Untaru abia se misca din cauza unei operatii la sold, dar chiar si asa, bolnava, nu vrea sa plece la copii, in oras. Are insa, un nod in gat cand isi aminteste ca, odinioara satul era viu ca un roi de albine, iar acum, abia daca razbeste un glas de om.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Nu doar singuratatea ii omoara pe bunicii din Lupele. Ca sa-si cumpere o paine, trebuie sa strabata 10 kilometri, pana in comuna Pechea, iar cine vrea sa scurteze drumul isi pune viata in pericol.

Pe primar nu l-au prea vazut la fata. "Mai trece, ce-i drept", spun ei, dar din patru in patru ani sau inainte de alegeri.

Mihaita Mancila, primarul comunei Pechea, recunoaste ca n-are niciun plan de investitii pentru satul Lupele. 

De vina, spune el, sunt cei care l-au ales, prea batrani ca sa mai conteze pentru investitori.

Pana atunci, batranii n-au de ales decat sa indure. La mai bine, niciunul nu mai spera.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI