Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro

Informaţia e de aur pentru călători, mai ales în această perioadă.
"Ne e frică că nu ne mai putem întoarce", spun călătorii.
Cei care merg în Marea Britanie sunt într-o situaţie şi mai grea: stau 14 zile în carantină în Regatul Unit şi 14 zile la întoarcere, în România.

Călătorii cu restricții pentru români- pericol de infectare

Ciprian este unul din românii care şi-a găsit un rost la mii de kilometri depărtare de casă şi deja observă diferenţele.
"Sunt ok cu restricţiile impuse. Măşti pe faţă tot timpul! La muncă, acolo locuiesc. Acum locuiesc în Anglia!", spune tânărul.
Mai multe ţări din Europa sunt incluse pe lista zonele cu risc ridicat. Sunt destinaţii în care românii merg la muncă ori pleacă în vacanţă. Situaţia este similară şi pentru cei care se întorc din Israel, Statele Unite şi alte ţări din America de Sud ori din Orientul Mijlociu.

Totuşi, există o soluţie pentru a scurta din perioada de carantină.
"Intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca a opta zi să efectueze, la cerere, un test. Testul, fiind negativ şi asimptomatic, la 10 zile pot ieşi din carantină", a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.
Pentru a scăpa de 4 zile de carantină trebuie să plăteşti un test care costă peste 300 de lei, aşa că e posibil ca unii să accepte cele 2 săptămâni de izolare.

Pericolul de infectare crește, călătorii cu restricții

În ciuda restricţiilor, oamenii nu fug de călătorii.
"Oamenii se aşteaptă ca măsurile de siguranţă din aeroporturi şi avion să fie respectate! Şi se aşteaptă, evident, şi la preţuri mai mici!", spun specialiștii.
- Mergeţi cu munca sau în vacanţă?
- Cu munca!
- Se respectă regulile în avion, poartă lumea mască?
- Da!, spun călătorii
Însă pandemia a schimbat radical situaţia. 8 din 10 turişti la nivel mondial şi-au schimbat planurile. În Europa, 95 la sută dintre curse au fost anulate în perioada martie-mai. Găsim, totuşi, şi o veste bună în noianul de probleme.
"Preţurile au rămas scăzute, ba chiar au fost mai mici faţă de anul trecut cu până la 24 la sută. Pentru destinaţiile importante pentru diaspora, cele care au continuat să genereze trafic aerian pentru România, scăderile de preţ au fost şi de 40 la sută", spun specialiștii din domeniu.
Experţii estimează că numărul de călători de anul trecut va fi atins abia în 2022!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si