După aceste imagini ale unei vacanțe perfecte tânjesc mii de români, care anul acesta își doresc mai mult ca niciodata să se relaxeze în insulele spectaculoase ale Greciei.

Însă chiar dacă granițele grecilor s-au deschis pentru turiști, cei care ajung acolo înainte de Paști vor găsi restaurantele și barurile complet închise.

Ido Kaplan- un israelian cu afaceri acolo pleca astăzi de pe Aeroportul Henri Coandă spre Salonic.

Știe că restricțiile dure vor fi valabile până în luna mai.

„Guvernul spune că de pe 15 mai vor deschide toate magazinele, restaurantele, se va termina cu lockdown-ul și apoi toți turiștii pot reveni în Grecia, sper să se întâmple!”, spune Ido.

Minivacanță de Paște cu restricții dure în Grecia

La fel crede și Lazaridis, student grec- și el pe picior de plecare spre Atena. Fie că ești rezident sau turist pe tărâmurile elene, condițiile de intrare în țară rămân încă dure.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Trebuie să prezinți un test PCR negativ pe care trebuie să îl faci cu cel mult 3 zile înainte de plecare! Sunt restricții destul de dure, trebuie să ai permisiune pentru a circula”, spune tânărul.

Românii dar și ceilalți turiști care merg zilele acestea în Grecia trebuie să prezinte la graniță un test negativ PCR, tradus în limba engleză sau certificatul de vaccinare. Însă dovada imunizării este valabilă numai dacă au trecut cel puțin 14 zile de la rapel. Aceste condiții vor rămâne în vigoare, cel mai probabil, pe toată perioada sezonului estival.

„Așteptăm să vedem când se vor ridica restricțiile acolo! Pachetele pentru Grecia pleacă de la 59 de euro de persoană pentru cine vrea să meargă cu mașina personală la o vilă timp de 7 zile pe riviera Olimpului la

Paralia Katerini sau Olympic Beach! Poate să ajungă până la 500-600 de euro de persoană”, explică directorul unei agenții de turism.

Restricții de mobilitate în Grecia încă în vigoare

Deși ofertele sunt atractive, mulți preferă să nu se complice încă:

„Pe timpurile astea nu că e prea complicat cu testări, cu COVID, cu nebunii, cu copii după noi, e foarte greu”, cred oamenii.

Autoritățile din Grecia nu promit că vor renunța încă nici la restricțiile de mobilitate- cele care momentan îi fac pe turiști să simtă că își cumpără o vacanță... la închisoare:

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Momentan, în Grecia rămân în vigoare și alte reguli stricte. În mașină și în aer liber se pot deplasa doar 3 persoane, iar circulația este permisă doar cu trimiterea în prealabil a unui SMS la numărul 13033- pentru motive întemeiate.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si