„La fel ca pe vremea nobililor. Așa au petrecut aseară trecerea în noul an zeci de bucătari din întreaga țară. Preparate sofisticate demne de un adevărat ospăț, gătite în stil baroc, au umplut mesele festive la Revelionul bucătarilor”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Revelionul bucătarilor, sărbătorit cu fast

După ce au lucrat in noaptea dintre ani, bucătarii au sărbătorit mai târziu Revelionul.

Aseară, chefii au făcut un adevărat regal gastronomic la palatul din Avrig. Zeci de bucătari din toate colțurile țării și-au demonstrat măiestria și au etalat fel de fel de preparate, în stil baroc.

„De la rață afumată, coroana regală făcută din cotlete de berbecuț, pui cu sos de cireșe, rulade diverse sortimente, pulpă de porc, mai multe modele gătite în diverse feluri, platouri de mezeluri și brânzeturi”, a spus un chef bucătar.

Mesele au fost doldora de bunătăți gătite la fel ca-n vremurile de demult.

Citește și: Noua taxă pentru angajații din România, pe masa CCR? "Salariile vor fi mai mici, e absurd"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„După un an de muncă și plin de evenimente reușim și noi să ne facem timp să petrecem ca pe vremea nobililor cu bucate alese, cu mese mari, ca odinioară pentru că este și un eveniment în care ne întâlnim cu toții”, a explicat un alt chef.

„Am mai pregătit un platou din Transilvania care are un porc întreg, rulat acolo cu slănină și jumară ca să reprezinte Transilvania.

Am muncit destul în preajma sărbătorilor și ne-am gândit că în seara aceasta merităm și noi să petrecem”, a spus Marinel Dima, chef.

„Am pregătit un calcan în crustă de foietaj, cu fenicul copt cu lamâie și sos de șampanie cu stridii. Totul în concordanță cu bufetul baroc la care sunt foarte entuziasmat să particip”, a explicat Bogdan Cruciug, chef.

La petrecere s-au strâns peste 40 de bucătari și invitații lor.

„Mesele cum le vedeți în spate, cu siguranță reflectă istoria acestui loc și pe timpul lui Brukenthal sunt convins că aceste mese au fost la ordinea zilei și invitații care au venit din zonele țării și din toată Europa la Avrig în vizită au avut parte de rețete istorice care pun în valoare ceea ce se găsește la noi în zonă”, a explicat Arnold Klingeis, ambasador.

Revelionul bucătarilor s-a încheiat târziu, în noapte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si