Revelionul la munte costă și în acest an cât o vacanță într-o insulă exotică! La un hotel de lux din Poiana Brașov, de exemplu, turiștii scot din buzunar chiar și 4.500 de euro pentru un sejur. Astfel, o singură noapte de cazare ajunge să coste mai mult decât salariul minim pe o lună, a transmis Cristian Sabbagh.

Revelionul cât salariul pe o lună

Zăpadă multă și distracție din plin, este oferta care îi așteaptă pe turiștii care vor petrecere revelionul în Poiana Brașov. Prețurile pentru a intra în noul an la munte sunt însă mai mari ca oricând.

Cele mai scumpe pachete de revelion, din Poiana Brașov, se regăsesc la acest hotel de 4 stele. Turiștii care vor să petreacă aici trebuie să scoată din buzunar de la 2800 de euro până la 4500 de euro pentru patru nopți de cazare. În acest tarif, ei au incluse petrecerile, cinele festive, micul dejun, dar și accesul la zona de SPA și la piscina hotelului, a transmis Adrian Jătăreanu, jurnalist Știrile Kanal D.

Inclusiv românii care trăiesc peste hotare se minunează când aud de prețurile uriașe ale pachetelor de revelion din hoteluri. Adriana, de exemplu, locuiește în Belgia, dar spune că nici cu salariul pe care îl are acolo nu și-ar permite un sejur de sărbători în țară.

Mă feresc să cheltuiesc așa de mult că după aceea, trei luni de zile, stau pe tușă, nu mai fac nimic, nici nu mai mănânc atunci... să mai închiriez echipamentul de schi, schiurile și multe alte cheltuieli. La ce buget ar ajunge? Probabil 3000 de euro, a spus Adriana.

O sumă la care cei mai mulți dintre români nici nu îndrăznesc să viseze.

De altfel, prețul pentru o noapte de cazare la un hotel de lux în Poiana Brașov depășește cu mult salariul minim pe economie al românilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Cum vi se pare?

- Cam mult la bugetul nostru.

- Și-ar permite o familie să plătească atât de mult?

- Eu unul nu. Aș vrea, mi-aș dori să fac un revelion aici, dar..., a spus altă persoană.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Hotelierii spun că tarifele mari la pachetele de revelion sunt justificate de numeroasele activități oferite atât în noaptea dintre ani, cât și zilele următoare. De exemplu, la acest hotel de patru stele din Poiana Brașov turiștii au acces gratuit la zona de SPA, unde se pot folosi de jacuzzi sau de piscină.

Cazare cu demipensiune, cu cină festivă în fiecare seară, cu un concept deosebit cu James Bond, avem o grămadă de surprize, îi așteptăm pe oaspeții noștri cu petreceri pentru cei mici. Pentru revelion 1900 de euro. Tot de persoană, per sejur, a declarat Laura Ursu, director hotel.

Nici pe Valea Prahovei prețurile pachetelor de revelion nu sunt mai ieftine. La un hotel din centrul stațiunii Sinaia, tarifele pornesc de la 1.400 de euro și pot depăși 2.000 de euro pentru trei nopți de cazare. În Azuga, la un hotel de cinci stele, sejurul de trei nopți dintre ani ajunge să coste aproape 2200 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: