„Haosul a continuat pe șosele, dar și în vămi. La Siret, transportatorii din Ucraina au început și ei să protesteze, nemulțumiți că sunt blocați de șoferii români”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Fermierii și transportatorii continuă protestele

Este a doua zi în care traficul în Vama Siret este blocat de protestatari. Zeci de tractoare, utilaje agricole și camioane au ocupat trei din cele patru benzi de pe DN2, astfel încât accesul camioanelor către şi dinspre Ucraina să fie oprit.


Nemulțumiți că nu pot duce mărfurile la destinație, transportatorii din Ucraina au început și ei să protesteze. Șoferii și-au ales doi reprezentanți ca să discute cu protestatarii, însă nu au avut sorți de izbândă.
Mai mulți protestatari s-au strâns și la Vama Oancea din județul Galați. Unii dintre ei au rămas fără plăcuțe de înmatriculare și au fost amendați. Nu pentru că protestau, ci pentru că nu aveau RCA pentru utilaje.
Protestele au continuat în mai multe județe din țară. În Carei, sute de utilaje au mărșăluit pe străzi și au dat traficul peste cap.

Citește și: VIDEO- Noapte de haos în marile orașe din țară. Fermierii și transportatorii au protestat pentru a 6-a zi

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Protestul agricultorilor împotriva Guvernului a atins luni şi Primăria Nădlac. Câteva zeci de utilaje, care se îndreptau spre punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, pentru a protesta, au făcut o oprire şi la Primăria Nădlac. Aici, în parcarea din faţa instituției, au deversat câteva cupe de pământ.
Punctul fierbinte al protestelor rămâne la Afumați, unde sute de utilaje și camioane au blocat o bandă de mers.


Chiar dacă fermierii au ajuns la un numitor comun cu ministrul Agriculturii, protestatarii au rămas solidari cu transportatorii. Oamenii sunt nemulțumiți că numai o parte dintre revendicările lor au fost aprobate, în timp ce restul promisiunilor au rămas în aer.
„Cu ministerul Agriculturii s-a semnat un protocol sâmbătă în care ministrul Agriculturii și-a asumat acele ordonanțe de urgență care pot fi date săptămâna aceasta, iar celelalte au rămas în lucru, o mare parte dintre dânsele”, a spus un fermier.
De cealaltă parte, voci din rândurile protestatarilor spun că delegațiile trimise la negocieri nu îi reprezintă și nu vor încheia protestul.
„Am avut dialog, am încheiat procese verbale, ne-am asumat ordonanțe pe care săptămâna aceasta le vom da în Guvern, avem toate sumele necesare. Dacă vreți să vă spun, în România sunt peste un milion de fermieri, dacă domnul ministru Barbu trebuie să stea cu fiecare în parte, dacă considerați lucrul acesta... Eu nu înțeleg ce să le mai dăm”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii.
În același timp, transportatorii acuză că nu au primit nicio soluție din partea Ministerului Finanțelor și ASF, însă premierul Marcel Ciolacu susține că 99% dintre revendicări sunt ca și rezolvate!
„Domnul ministru vorbește mult și face puțin. A apărut în presă că 80-90% sunt rezolvate. Nu știu, nu le-am văzut. Până acum domnul Ciolacu nu știu unde a trăit! În ce țară a trăit? Nu știa problemele transportatorilor, a fermierilor și a oamenilor”, a spus un transportator.

Fermierii și transportatorii se reorganizează pe grupurile de pe rețelele de socializare și pregătesc noi manifestații. În paralel, vor purta și noi discuții cu guvernanții.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si