„În timp ce premierul spune că medicii de familie câștigă între 10.000 și 15.000 de euro, revolta doctorilor crește. Până când vor ajunge să își negocieze sumele primite pentru consultații, au ieșit din nou în stradă și amenință cu greva”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Medicii de familie ies în stradă și amenință cu greva

Revolta din sănătate ia amploare după ce premierul Marcel Ciolacu a spus că sumele încasate de unii medici de familie sunt de ordinul miilor de euro.


„Nu-mi intră mie 400 de milioane în buzunar, toți acești bani pe care îi primim pe la Casa de Asigurări se împrăștie în dreapta-stânga. Păi numai aici la Apaca e chiria cabinetului 20 de la parter vreo 2.000 de lei”, a spus un medic de familie.

Citește și: Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, respinge solicitarea protestatarilor de a intra în București. ,,Vom aproba orice solicitare de protest care respectă legea''

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În a doua zi de proteste, medicii de familie și cei din ambulatoriu au ieșit din nou în stradă, nemulțumiți de tăierea veniturilor pentru consultații și amenință cu greva. De la 1 februarie, sumele decontate ar urma să scadă de la 50 de lei la 35 de lei, potrivit unui proiect al Casei Naționale de Sănătate. Prim-ministrul spune că nu se va închide niciun cabinet și că statul cheltuie prin CNAS în jur de un miliard de euro lunar pentru sistemul de sănătate publică.


În plină criză a sistemului sanitar, cel mai mult suferă pacienții, care și așa abia reușesc să își cumpere medicamentele cu rețetele compensate.
Mâine, medicii vor picheta sediul CNAS, iar joi sunt așteptați la negocieri cu președintele abia numit în fruntea Casei de Asigurări, Valeria Herdea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si