Nu am vrut să devenim victimele sistemului, spun românii de la care a pornit revolta din Anglia, după ce poliția le-a luat copiii de acasă. Luptă acum pe toate căile să își reîntregească familia și roagă celelalte comunități din orașul Leeds să nu profite de situația lor ca să continue valul de violențe, care deja e în presa din întreaga lume.

Vă avertizăm că urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional”, a spus Christian Sabbagh.

„Nu ne dorim să iasă lumea în stradă, să facă revoltă. Eu nu-mi doresc decât ca ai mei copilași să vină înapoi, în familie. Copiii mei sunt stresați”, a spus tatăl.

Emoțiile au luat locul răscoalei din Leeds, acolo unde au fost violențe stradale după ce copiii unei familii de români au fost luați în grija statului britanic.

Citește și: Protecția copilului din România reacționează în cazul familiei de români din Leeds! Președintele ANPDCA recunoaște că minorii se aflau în pericol alături de părinții lor: „Se află în siguranță în grija statului britanic”

Tatăl copiilor spune că va fi în greva foameni până copiii lui vor veni înapoi acasă

În timp ce tatăl lor susține că va fi în greva foamei până când serviciile sociale îi vor aduce minorii înapoi, poliția a făcut arestări.

9 români au fost reținuți, dintre care unul arestat. Este vorba, potrivit presei britanice, despre un bărbat în vârstă de 37 de ani din cartierul Herahills. Este acuzat de tulburare violentă a ordinii publice și de incendiere premeditată. El a fost filmat în timp ce dădea foc unui autobuz.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Bărbatul este acuzat, inclusiv, că a pus în pericol viața celor din jur. Protestele au continuat în fiecare seară de la scenele care au depășit orice imaginație.

Comunitatea s-a mobilizat, cu demonstrații pașnice în sprijinul familiei. Oamenii, între care și mulți minori, au ieșit trei zile în stradă, cerând revenirea copiilor acasă.

Ce spun autoritățile din România

Protecția Copilului din România spune că autoritățile britanice au avut motive „legale și îndreptățite” să ia cei patru copii și că partea română așteaptă o informare completă din bartea britanicilor referitor la modul în care a fost gestionat cazul.

„Este foarte important ca ai noștri cetățeni, indiferent de țara în care merg, să fie conștienți de prevederile legale de acolo, să le respecte așa cum le-ar respecta și în România”, a spus Rareș-Petru Achiriloaie, președinte ANPDCA.

Citește și: VIDEO Român arestat după revolta din Leeds! Bărbatul este acuzat că a dat foc unui autobuz

Iar, în timp ce Primăria din Leeds a anunțat revizuirea urgentă a procedurilor de acțiune a serviciilor sociale, familia așteaptă să fie audiată.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„În funcție de rezultatul audierii și al anchetei de pe plan local, putem face demersuri în diverse direcții, ori cu plasament internațional, ori cu repatriere, ori cu mutarea cazului în sine la o autoritate competentă din România”, a spus Rareș-Petru Achiriloaie, președinte ANPDCA.

„Asta e dorința noastră. Copiii să-mi vină înapoi. S-a întâmplat un accident cu un nepoțel care l-a scăpat din brațe, o nepoțică de 8 ani”, au spus mama și tatăl copiilor.

Până atunci, cei patru copii sunt împreună în grija autorităților britanice.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si