Lacrimi de amaraciune si disperare pentru acesti comercianti din Braila.
Decizia oficialilor de a interzice activitatea in spatiile agro-alimentare inchise a starnit revolta in toata tara. La Braila, peste 80 de producatori vor ramane, de maine, cu marfa in strada.
"Eu din asta trăiesc. Am fermă cu animale din asta îmi plătesc angajații. Eu dacă vând un ou cu 1 leu, mă duc și tot în magazin îl duc să iau o pâine cu 1 leu.
Eu nu-mi permit să închid", spune un producător.
"Eu dețin măcelărie poate să-mi spună domnul prima cum reușesc eu să-mi vând produsele? El ne dă spațiu gratuit. Îmi spune: vino cu ruleta (rulota) sau căsuța, dar pe timp de pandemie investește cineva? Pe tarabă eu pot să-mi vând marfa? Nu pot", precizează o altă persoană.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Nu se mai închid pieţele? Anunţul făcut de Ministrul Agriculturii
Nervi si tensiune au existat si in pietele din Capitala!
"Avem o groaza de marfa! Toata vara am muncit si acum, sa stam? Si unde sa stam afara acum, pe frigul asta? E greu pentru noi", afirmă un producator agricol.
Suparare si teama! Asta s-a simtit, duminca, toata ziua, in randul vanzatorilor din piete. Oamenii au intrat in panica la gandul ca toata munca lor va ingheta, la propriu, pe tarabe.
Producatorii sustin ca masurile luate de autoritati nu fac altceva decat sa favorizeze marile lanturi de magazine. Dupa ce s-au investit peste 10 milioane de euro in cea mai mare piata din sudul orasului, comerciantii sunt obligati sa isi stranga tarabele.
La fel de suparati sunt si clientii, care spun ca li se blocheaza accesul la marfa proaspata.
Ca masura de urgenta, pentru urmatoarele 30 de zile, autoritatile de sector au decis mutarea celor peste 150 de tarabe intr-un spatiu semi-deschis.
Citeste si: Restricţii România 9 noimebrie 2020. Este oficial! Ordonanţa de Urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial
Nici in piata Obor nu a fost liniste astazi.
Furnicarul a inceput inca de la primele ore ale diminetii Sute de oameni au luat cu asalt tarabele, de teama ca de maine vor ramane cu sacosele goale.
Daca initial s-a pus problema inchiderii pietei, iar mai apoi, a mutarii tarabelor in exteriorul zonei acoperite, duminica, s-a gasit varianta finala.
Cea mai mare piata agro-alimentara din Bucuresti ramane deschisa in continuare. Autoritatile au gasit o solutie: au renuntat la pereti, care erau fie din plexiglas, fie din sticla, astflel incat intreaga zona este considerata acum spatiu deschis si poate functioa in continuare.
Situatia tot mai tensionata din randul comerciantilor este intens dezbatuta si de sindicate, care acuza Guvernul ca masurile luate vor aduce comertul local la faliment.
Incepand de luni, vor ramane deschise doar pietele care intrunesc conditiile impuse de lege: adica fie sunt in spatii exterioare, fie au doar un acoperis.