„Nici nu s-a încheiat prima lună a anului, dar gândul multora e la vacanța de vară. Drept dovadă, numărul rezervărilor timpurii a explodat cu 40 la sută față de situația de anul trecut. Unele hoteluri de la malul mării sunt rezervate aproape în totalitate. Românii nu au pierdut, însă, nici gustul vacanțelor externe. Unii și-au programat deja 3 sejururi peste hotare în următoarele luni”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Au început rezervările pentru sezonul estival

Peste 200 de unități de cazare de pe întreg litoralul românesc oferă reduceri pentru sezonul estival, așa ca mulți turiști s-au grabit să-și rezerve deja sejurul.
Este și cazul lui Bogdan care a cumpărat o vacanță de cinci zile.
- Pentru prețurile care sunt mai mici. Și mai avem un atuu, distanța pe care o avem până aici est de o oră, o oră și jumătate.
- Pentru ce lună ați ales?
- Luna de top, luna iulie.
- La ce ofertă ați găsi?
- De exemplu, camera triplă, doi adulți și un copil de 16 ani, undeva în jur de 5.000 lei”, a spus bărbatul.
Cele mai căutate hoteluri sunt cele de trei și patru stele. Cât despre servicii, all inclusive-ul este în continuare preferat de români.
La acest hotel de trei stele din Eforie Nord, gradul de ocupare pentru lunile iulie și august se apropie de 90 la sută.

Citește și: VIDEO- România, Turcia și Bulgaria au înființat un grup operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Cererea este mare pentru sezonul estival 2024, avem destul de multe solicitări, atât prin agenții, cât și prin intermediul site-ului nostru”, a explicat Mihaela Clima, șef recepție hotel.
Pachetele sunt all inclusive, se pot rezerva pe minim 5 nopți
„Undeva la 1.000 lei, camera dublă, pe noapte”, a adăugat Mihaela Clima.
Reducerile de tip „early booking” au început din noiembrie și se întind până-n luna martie.
„Se caută vacanțe cu reduceri acum. Este foarte important să ne cumpărăm acum această vacanță pentru că știm că, dacă dorim să venim la mare în august sau pe sfârșitul lunii iulie, avem cele mai mari tarife. Vorbim de orice fel de sejur, dar care să se desfășoare în lunile iunie, iulie, august, mai ales”, a explicat Corina Martin, președintele unei asociații din Constanța.
Și ieșenii fac rezervări din timp. La o ceașcă fierbinte de cafea, variantele nu se rezumă doar la litoralul românesc. Găsim inclusiv o doamnă care a rezervat deja 3 vacanțe pentru 2024.
„Prima este peste două săptămâni în Florența, bilete cumpărate cu 5 luni înainte, după Sardinia, tot cu vreo 6-7 luni înainte și Tenerife, luate cu vreo 10 luni înainte. Pot să vă zic, pe anul acesta, că dacă suntem cuplu, pe fiecare ne-au ajuns vacanțele cam 3.000

de euro pe an”, a spus femeia.
În străinătate sau în România? Prețurile înclină balanța.
„- Egipt, 1.200 de euro, 7 zile. La început de mai și am rezervat-o cu 4 luni înainte. Să știți că mie mi s-au părut prețurile mai ok afară, adică mai mici prețurile, chiar și la mâncare, la cazare au fost mai mici decât la noi.
- Cam ce buget estimați că ar trebui să alocați?
- Cam 5-6.000 de lei, cam așa, la 5-6 zile, nu mai mult”, a spus altă persoană.
Agenții de turism se așteaptă ca anul 2024 să aducă noi recorduri de încasări după pandemie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si