Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Rezultatul alegerilor se lasă așteptat. România alunecă spre haos

Ce se întâmplă în România, după decizia de renumărare a voturilor a Curții Constituționale?

Redactia Stirile Kanal D,

Călin Goergescu/ Elena Lasconi

[Sursa foto: Capturi]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Incertitudinea asupra alegerilor prezidențiale rămâne și în acest weekend pentru că n- au putut fi numărate toate voturile. Judecătorii Curții Constituționale se vor pronunța abia săptămâna viitoare, atunci vom afla dacă turul întâi va fi reluat sau nu. Cristian Cozmaciuc are detalii, a transmis Cosmin Cernat.

România alunecă spre haos

Rămânem într-o nebuloasă totală cu privire la cel sau cea care va ocupa cea mai înaltă funcție în stat, asta cel puțin până luni, când judecătorii Curții Constituționale se vor întruni din nou pentru o decizie. Momentan, există piedici tehnice în ceea ce privește renumărare a voturilor și asta deoarece oamenii care ar trebui să se ocupe de această operațiune sunt angrenați și în pregătirea alegerilor parlamentare, care ar trebui să aibă loc duminica aceasta.

Există probleme care pot încetini acest proces și cu voturile din străinătate care ar trebui să ajungă în țară pentru a fi numărate. Deși cei de la Ministerul de Externe spun că sunt în căutare a celor mai eficiente soluții de transport, este totuși posibil ca unele buletine de vot să ajungă în România abia pe trei decembrie, la o zi distanță de la termenul limită stabilit de Curtea Constituțională pentru numărare.
Între timp, candidații de pe locurile al doilea și al treilea în cursa pentru Cotroceni și care sunt despărțiți de mai puțin de trei mii de voturi, au început deja un război al declarațiilor de la distanță,
a transmis Cosmin Cozmaciuc.

Contestația făcută de candidatul Cristian Terheș a dinamintat scena politică. El susține că Elena Lasconi ar fi fraudat turul întâi al alegerilor prezidențiale prin transferul unor voturi atribuite lui Ludovic Orban care s- a retras și a declarat că o va susține pe candidata USR.

Numai că procesele verbale din secțiile de votare date ca exemplu de Terheș, realitatea este cu totul alta. Au plecat voturi de la Ludovic Orban, dar nu către Lasconi, ci către candidatul independent Călin Georgescu, după cum se poate observa în două procese verbale încheiate la distanță de aproximativ patruzeci de minute.

Vizată de acuzațiile lui Cristian Terheș, Elena Lasconi a reacționat.

De noi depinde dacă lăsăm Rusia să ne facă agenda și tot de noi depinde dacă lăsăm impostori cu interese dubioase să ne conducă,

a declarat Elena Lasconi.

După decizia Curții de renumărare a voturilor, Lasconi a a vorbit despre disperarea unui sistem care nu știe să piardă. Marcel Ciolacu i-a dat replica.

Dacă doamna Lasconi dorește să mă sune luni eu zic, mai ales în urma acestei declarații, de îndată să iasă să spună românilor că în cele douăzeci și patru de ore a mințit. Dacă nu, eu sfătuiesc să nu mă sune, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeste si: Cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs- kanald.ro

Citeste si: Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…”| EXCLUSIV- wowbiz.ro

Citeste si: Miliardarul chinez Justin Sun și-a mâncat banana de 6 milioane de euro în fața jurnaliștilor: „Este mult mai bună decât celelalte”- antena3.ro

Finalista din cursa prezidențială are un mesaj și pentru instituțiile statului, în special pentru Curtea Constituțională.

Nu distrugeți democrația din România. Țineți cont de părerea românilor, nu mai ignorați poporul, nu mai îmvrăjbiți. Român cu român, a transmis Elena Lasconi.

Este o situație fără precedent care pune la grea încercare democrația din România.

Peste tot în lumea civilizată, accesul mass media și accesul observatorilor sunt cumva văzute ca un standard minimal de transparență și din punctul acesta de vedere da, cred că este o problemă cu faptul că noi nu reușim să respectăm lucrul ăsta și semnalul pe care îl dăm este unul foarte prost, a spus un specialsit.

Practic, este pus la îndoială tot procesul electoral.

E plin internetul în acest moment de celebra și trista vorbă nu contează cine votează, contează cine numără voturile și nu cred că ne permitem chestiunea asta ca țară, a spus un specialsit.

Citeste si: Cum se pregătește Geta Sterp în ultimele zile, pentru naștere? Sora lui Culiță Sterp este nerăbdătoare să devină mămică! "De vreo săptămână și ceva, eu mă tot pregătesc de naștere!"- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Emilia Ghinescu? Povestea artistei care cucerește scena muzicii populare românești- radioimpuls.ro

Citeste si: Miliardarul chinez Justin Sun și-a mâncat banana de 6 milioane de euro în fața jurnaliștilor: „Este mult mai bună decât celelalte”- antena3.ro

Șeful autorității electorale permanente are deja planul făcut.

Nimeni din această țară nu poate să modifice ordinea rezultate din alegeri, se validează scrutine sau se invalidează, a declarat șeful AEP.

Dacă judecătorii Curții Constituționale vor invalida primul tur al alegerilor prezidențiale, acesta va fi reluat în data de cincisprezece decembrie, iar finala va fi pe douăzeci și nouă, între Crăciun și Revelion.

Alegătorii sunt deja derutați de numărul mare de scrutine electorale de la sfârșitul acestui an. Următoarea rundă a alegerilor, când ne vom alege parlamentarii, va avea loc în această duminică.

Alegerile din România sunt privite de premierul ungar ca un experiment. Victor Orban a spus că ne este recunoscător pentru faptul că vede ca într-un laborator ce ar trebui făcut pentru ca Ungaria să nu ajungă în această poziție

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI