Să fii mamă după vârsta de 35 de ani nu mai este o situație rară, dimpotrivă. Doamnele aleg să facă un copil mai târziu, deși odată cu vârsta cresc și riscurile de complicații în sarcină. Ce trebuie să facem în plus dacă rămânem însărcinate după 35 de ani, aflăm de la medicul primar obstetrică-ginecologie, Diana Cocei”, a spus Simona Pătruleasa.

Citește și: VIDEO De ce femeile se schimbă după naștere? Un specialist vine cu răspunsuri

Femeile care vor să aibă copil după vârsta de 35 de ani trebuie să fie mai precuate

În cazul unei femei însărcinate după vârsta de 35 de ani, controalele trebuie să fie mai atente, riscurile fiind crescute atunci când vine vorba despre complicațiile care pot apărea, atât pentru mamă, cât și pentru copilul din pântec.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Primii bebeluși ai anului 2024. Clipe magice pentru mămicile nou-născuților

Medicul recomandă femeilor care au trecut de 35 de ani și vor să aducă pe lume un copil să evite consumul de alcool și de cafea, dar să aibă grijă și la alimentație.

Femeile care rămân însărcinate dup 35 de ani se pot confrunta cu următoarele riscuri: nașteri premature, complicații la nivelul placentei și, în anumite cazuri, nașterea prin cezariană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si