„Lumea modernă în care roboții și inteligența artificială amenință să ia locul oamenilor în diverse domenii a început să-i sperie pe românii de la sate. Mai ales după ce au văzut că în unele țări, până și preoții au fost înlocuiți. Dacă ar fi să vină și la noi, credincioșii spun că s-ar feri de ei ca necuratul de tămâie ”, a transmis Simona Pătruleasa.

Roboții preoți îi sperie pe credincioși

Femeia se crucește când aude că-n lumea largă deja există biserici unde predicile sunt ținute de roboți sau de un avatar creat de inteligența artificială. Recunoaște că nu înțelege prea multe, dar nici nu ar vrea să fie martoră la astfel de scene ale lumii moderne.

„Sunt botezată de preot, cununată. Ortodoxă sunt, ortodoxă vreau să mor! Nu-mi convine cu robot d-asta... Ce să... Părintele merge prin sat, colo-șa... de Bobotează, de Paște!”, a spus o femeie.

Nu e singura persoană întâlnită pe ulițele satelor din Galați care gândește astfel.

Îi facem cunoștință acum cu un astfel de robot.

Robotul ține slujbe la un templu din Japonia și fascinează localnicii și turiștii deopotrivă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Cât costă rata pentru un apartament de 2 camere cumpărat cu 65.000 de euro în Capitală? Economiștii dau sfaturi importante

Pe sătenii noștri, însă, astfel de arătări nu-i impresionează.

Această credincioasă spune că nu s-ar baza vreodată pe credința virtuală. Dacă nu vede preotul în altar nu are nici farmec și nici rost să se căiască.

„Are legătură, cum se spune că e un trimis și ne ascultă păcatele... Dar robotul ce face? E ca și cum aș vorbi cu parul!”, a spus altă persoană.

Dar, dacă se gândește mai bine, gălățeanul s-ar lăsa măcar o dată în viață pe mâna unui preot virtual. Deși e convins că spovedania n-ar avea niciun Dumnezeu și nici nu s-ar învăța minte să nu mai facă păcate.

„Da, pot. Aș putea. Deși nu știu cum o să mă înțeleagă... Că preotul de aici poate să-mi dea și o palmă, dar calculatorul nu poate, că închid tastatura. Corect?”, a spus alt credincios.

Una peste alta, în satele românești oamenii spun că trebuie păstrat totul așa cum a fost lăsat de la Dumnezeu. Măcar în biserici.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Nici preoții nu văd cu ochi buni roboții sau personajele create cu ajutorul inteligenței artificiale.

În România a părut recent prima biserică virtuală unde oamenii se pot spovedi și pot lăsa acatiste. În alte țări din Europa au apărut avatare care țin slujbe, dar sunt capabile și să le răspundă credincioșilor sau să se roage pentru ei.

<\/scr"+"ipt>");


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: