În viitorul apropiat, animalele vor fi crescute de roboți, iar câmpurile- stropite de drone. La cel mai mare târg de agricultură din țara noastră au fost etalate utilaje de ultimă generație, multe dintre ele nu au nevoie deloc de manevrare umană. INDAGRA și-a deschis porțile astăzi și deja mii de vizitatori au trecut pragul, a spus Cristian Sabbagh.

Această dronă înlocuiește cu ușurință orice tractor de ultimă generație.

În doar 10 minute stropește cu tratament 3 hectare de teren. Comenzile se dau de la distanță, în doar câteva clipe.

Noi tehnologii în domeniul agriculturii

Face o analiză a stării de sănătate a culturii. Ca să nu stresăm cultura și să pierdem bani, ca să tratăm o suprafață mai mare. Tratăm punctual, mergem localizat, a spus Mădălina Șerban, inginer agronom.

Costul unei astfel de drone se ridică la 14 mii de euro. Nimic în comparație cu prețul altor utilaje de la târg. Cele mai performante tractoare sunt mai scumpe decât o vilă în centrul capitalei, adică, peste 300.000 de euro. Printre curioși au fost și mulți tineri care visează la o carieră pe câmp.

Toate mașinăriile pe care le vedeți sunt făcute ca să înlocuiască forța umană.

Roboții se vor ocupa de tot, de la înșurubarea capacului unei sticle cu apă, la manevrarea pachetelor mari și chiar ambalarea mezelurilor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Un singur lucru nu se va schimba niciodată în ceea ce privește agricultura... animalele. La expoziție au fost mai multe exemplare de bovine, dar și diverse rase de găini.

Citește și: Salarii scăzute pentru 1,8 milioane de angajați din România

Emil Pachitanu a transformat pasiunea pentru păsări în hobby și a câștigat mai multe premii pentru găinile din rasa Cochinchina pe care le deține.

Multe dintre păsările de aici sunt crescute pentru frumusețe. Costul unei singure înaripate poate depăși 500 de euro.

Cei care vor să admire cea mai mare expoziție de agricultură din țară au timp să o facă până duminică la ora 16.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si