Bună! Sunt Ion, un consilier care folosește inteligență artificială. Sunt aici pentru a te asculta și a te ajuta cu orice problemă sau dorință legată de România.

Acesta este Ion, consilierul care arată ca o... oglindă înaltă, de doi metri. Astăzi, liceenii din Slatina au avut pentru prima dată ocazia să intre în contact cu robotul inteligent.

Pentru a interacționa cu Ion, butonul său de start este Eu cred că.

Eu cred că oamenii nu sunt principalul motiv pentru dăunarea mediului. A înțeles... Ce credeți că ar trebui îmbunătățit în România în ceea ce privește protecția mediului?

Ion a fost construit în circa 6 luni de cercetătorii din țara noastră. Aceștia și-au dorit ca robotul să adune informații și să fie o voce a românilor. "Oglinda vorbitoare" poate însă doar să pună întrebări, un lucru dezamăgitor pentru tinerii care voiau să primească și răspunsuri la curiozitățile lor.

Am întrebat și dacă îi plac animalele. Sincer, aș fi vrut să-mi și răspundă, dar am înțeles că se vor face îmbunătățiri, și asta mă bucură extrem de mult.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Mă așteptam să răspundă la întrebări

- Un pic dezamăgit?

- Da, mă așteptam să aibă și acea funcție

Au fost însă și elevi plăcut surprinși de interacțiunea cu robotul inteligent.

Citește și: VIDEO- Teste cu mașina electrică românească. Autoturismul a avut de luptat cu birocrația până a intra pe șosea pentru teste

Ion va putea conversa pe viitor

Eu, care sunt pe mate-info, chestia asta cu inteligența artificială este foarte des întâlnită. Mai ales noi, care lucrăm pe calculatoare, o să fie foarte util.

Creatorii robotului promit că începând de luna viitoare, va avea mai multe funcții de comunicare.

Ulterior va conversa cu oamenii și va transmite și el informații. Alte funcționalități ar fi să poată să ajute oamenii cum își schimbă permisul. Poți să-l întrebi direct și el îți spune toți pașii, a declarat Bogdan Filip, membru al echipei de dezvoltare a lui ION.

Toate mesajele pe care ION le primește sunt înregistrate în mod anonim, iar mai apoi transmise Guvernului. În prima săptămână de când a apărut în spațiul public, consilierul robot a primit peste 500 de mii de mesaje în mediul online.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si