Nici cei care s-au dus să muncească pe plantațiile de sparanghel din Germania nu sunt mai norocoși: unii ar fi fost dați afară, iar alții sunt nemulțumiți de condiții și vor să se întoarcă acasă.

- Speram ca ne ajuta Dumnezeu sa trecem cu bine peste. Sa speram ca va fi bine totul.
- Cat o sa stati acolo?
- Eu zic cel putin trei luni, daca pot sa stau si pana la toamna, pana la toamna stau.

Citeste si: Violeta Alexandru: Guvernul, alături de preşedintele Iohannis, au gestionat singuri criza

Cu optimism in suflete si gata de munca- asa au plecat romanii saptamana trecuta, spre Austria, unde vor munci pe plantatiile de legume. Se afla deja in izolare timp de doua saptamani iar abia apoi se vor apuca de munca. Pentru unii, insa, calatoria spre strainatate a avut surprize neplacute.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

140 de muncitori romani au plecat saptamana trecuta in Innsbruck de pe Aeroportul din Cluj Napoca. Inainte de imbarcare li s-a luat temperatura si au fost intrebati daca au probleme de sanatate.

Niciunul nu a prezentat simptome specifice coronavirusului. Cand au ajuns in Austria le-au facut teste rapide si in cazul unuia rezultatul a fost pozitiv.

Citeste si: Vela: Rugăminţile noastre au fost aplicate într-un mod exemplar cum poate nu s-au aşteptat cei care îşi doreau să speculeze negativ acest moment

Este vorba despre un muncitor de 46 de ani care a trecut de triajul de pe Aeroportul din Cluj pentru ca a fost asimptomatic.

Acesta a fost internat la un spital de langa Innsbruck iar alte 19 persoane cu care au intrat in contact direct au fost carantinate separat de restul grupului.

Testele vor fi reluate dupa cateva zile si daca raman negative in cazul celorlalte persoane, ei vor putea sa inceapa munca la ferma de legume.

Citeste si: Gigi Becali s-a testat pentru coronavirus de două ori. Ce s-a întâmplat cu latifundiarul: „Hristos este în mine!”

Muncitorii sezonieri pot sta chiar si sase luni in Austria. Este nevoie de ei ca de aer, mai ales ca in aceasta tara prea putini sunt cei dispusi sa lucreze in agricultura. O spune chiar un fermier austriac, caruia ii lucreaza pamantul muncitori din Europa de Est.

Romanii continua sa aleaga calea strainatatii, hotarati sa scape cu orice pret de saracia din tara. Peste 300 de oameni au plecat astazi spre Germania, de pe Aeroportul din Sibiu

Intre timp cei care au ajuns primii la munca in Germania vor sa revina acasa. Unii ar fi fost deja dati afara de nemti, iar altii au refuzat sa mai munceasca din cauza conditiilor in care sunt cazati.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si