O alpinistă din România a sfârșit după ce a escaladat cel mai înalt și periculos munte din America de Sud. Mihaela Gabi Ianoși a reușit să atingă vârful Aconcagua, aflat la aproape 7 mii de metri altitudine, iar la coborâre i s-a făcut rău și a leșinat în fața colegilor alpiniști. Pe munte era și un medic, care i-a oferit primul ajutor însă românca nu a răspuns manevrelor de resuscitare, a

transmis Cristian Sabbagh.

Românca moartă pe munte în Argentina

Cu 10 zile în urmă, Mihaela Gabi Ianoși s-a aventurat împreună cu alți alpiniști pe vârful Aconcagua, la 6.960 de metri altitudine. La câteva minute după ce și-a atins scopul, românca a început brusc să se simtă rău. A căzut ca secerată în fața colegilor ei. Un medic care se afla printre turiști a intervenit imediat: i-a administrat adrenalină și a încercat să o resusciteze, însă nu a avut succes. Mihaela își pierduse deja viața.

Alpinista a pierit acolo unde i-a plăcut cel mai mult, la înălțime, pe munte. La începutul lunii Decembrie anunțase pe pagina ei de socializare marea expediție pe Aconcagua, unde avea să își găsească sfârșitul. Dansa de fericire și era entuziasmată că va duce steagul României pe cel mai înalt vârf din Argentina.

Imediat ce a pășit în Mendoza, Mihaela a început să se pregătească psihic pentru traseul primejdios pe care avea să meargă.

Mereu cu zâmbetul pe buze, debordând de energie, alpinista a surprins fiecare moment al călătoriei.

A escaladat cei mai înalți munți ai Europei, inclusiv Mont Blanc, după doar câteva luni de pregătire. Cât despre traseele montane din România, pentru Mihaela păreau o joacă de copil. Fiecare vârf atins îi aducea, însă, lacrimi de fericire.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Vestea că Mihaela și-a pierdut viața în aventură i-a șocat pe toți apropiații ei, dar și întreaga comunitate de alpiniști.

"A iubit muntele mai mult decât pe ea însăși. O femeie care a știut ce este mai frumos în viață. A iubit mișcarea până la moarte! O femeie cu un caracter puternic, care nu se lăsa doborâtă ușor", este un mesaj de condoleanțe.

Mihaela avea un singur fiu. Tânărul a aflat din presă despre modul tragic în care mama lui a pierit. Acum, este nevoit să se ocupe de formalități pentru a-i aduce trupul neînsuflețit înapoi în România.

Alți doi alpiniști și-au pierdut viața după ce au escaladat vârful Aconcagua. Un american în vârstă de 30 de ani a pierit din cauza oboselii după ce a ajuns în vârf, iar un rus a fost găsit mort la peste 4.200 de metri altitudine.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Trei zile de viscol continuu. Cele mai mari probleme au fost în zonele de munte: turiști s-au trezit cu mașinile îngropate în nămeți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si