UPDATE: Românca ucisă de rechin în Egipt era suceveanca Roxana Donisan, conform monitoruldesv.ro. Femeia era funcționară la Direcția de Finanțe. Conform publicației locale, femeia își cumpărase două sejururi în Egipt, pentru o vacanță mai lungă.

Citeste si: Ea este românca care a murit sfâșiată de rechin în Egipt. Roxana Donisan era funcționară la Direcția de Finanțe din Suceava

Româncă ucisă de rechin într-o stațiune de lux din Egipt

Româncă ucisă de rechin într-o stațiune de lux din Egipt

Anunțul făcut de MAE despre românca ucisă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, Egipt. 

Românca ar avea peste 40 de ani iar trupul ei a fost descoperit la câteva ore după atacul asupra femeii din Austria. Românca ar fi fost cazată la un hotel de 5 stele destinat exclusiv adulților. Locația este una din preferatele românilor în acest sezon. 

"Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România", a transmis ministerul.

Citeste si: Egiptul a închis plajele la Marea Roșie după atacurile rechinului ucigaș

Turista austriacă, în vârstă de 68 de ani a înotat în Marea Roșie. Vă avertizăm că imaginile filmate de un amator vă pot afecta emoțional. Victimele au murit din cauza rănilor multiple. Guvernatorul egiptean al zonei a interzis scăldatul.

Reuters: Trupul româncei, descoperit la câteva ore după moartea femeii din Austria

Două surse au declarat pentru Reuters că cadavrul unei turiste românce, în vârstă de cel puțin 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după atacul în care a murit o austriacă de 68 de ani.

Citeste si: A murit jurnalistul Andrei Bălan, răpus de o boală necruţătoare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cele două atacuri au avut loc la 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor citate.

Tragedie după tragedie la Marea Roșie

Două femei au fost ucise, în weekend, în atacurile cu rechini în Marea Roșie a Egiptului, la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului.  

„Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada", a anunțat ministerul pe pagina sa de Facebook, precizând că a fost lansată o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului.

Citeste si: Romanca ucisa de rechin in Egipt

Stațiunile din Marea Roșie din Egipt, inclusiv Hurghada și Sharm El Sheikh, se numără printre principalele destinații de plajă ale țării și sunt populare în rândul turiștilor europeni.

Imagini video realizate de un turist au surprins momentele de panică de pe plajă când femeia de origine austriacă a fost adusă la țărm cu o barcă pneumatică.

După ce a fost mușcată de rechin, femeia și-a pierdut un braț și un picior. Ulterior, victima, în vârstă de 68 de ani, a murit în ciuda eforturilor de a o resuscita la Spitalul Nil din Hurghada.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

O sursă de securitate a mai adăugat că femeia a locuit în Egipt în ultimii cinci ani împreună cu soțul ei egiptean.

Plajele egiptene de la Marea Roșie, închise timp de trei zile

Autoritățile egiptene au emis un  ordin de închidere a mai multor plaje  de la Marea Roșie, după ce două turiste străine au fost ucise în urma atacurilor de rechin în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor citate de  Reuters.

Citeste si: "Dacă vedeți acest clip, înseamnă că am murit". Un celebru YouTuber de 23 de ani, cunoscut pentru jocul Minecraft, a fost răpus de o boală cruntă (VIDEO)

Potrivit primelor informații, autoritățile vor închide zona timp de trei zile, interzicând toate „activitățile pe mare”, inclusiv scufundări, snorkelling, windsurfing și kite.

Bărcile de pescuit au fost, de asemenea, interzise să acceseze apele de lângă localitatea Hurghada. 

Autoritățile au încercat în ultimii ani să revigoreze sectorul vital al turismului, lovit de ani de instabilitate și, mai recent, de pandemia de coronavirus și de războiul din Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si