In articol:
- Anunțul făcut de MAE despre românca ucisă
- Reuters: Trupul româncei, descoperit la câteva ore după moartea femeii din Austria
- Tragedie după tragedie la Marea Roșie
- Plajele egiptene de la Marea Roșie, închise timp de trei zile
UPDATE: Românca ucisă de rechin în Egipt era suceveanca Roxana Donisan, conform monitoruldesv.ro. Femeia era funcționară la Direcția de Finanțe.
Anunțul făcut de MAE despre românca ucisă
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, Egipt.
Românca ar avea peste 40 de ani iar trupul ei a fost descoperit la câteva ore după atacul asupra femeii din Austria.
"Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România", a transmis ministerul.
Citeste si: Egiptul a închis plajele la Marea Roșie după atacurile rechinului ucigaș
Turista austriacă, în vârstă de 68 de ani a înotat în Marea Roșie. Vă avertizăm că imaginile filmate de un amator vă pot afecta emoțional. Victimele au murit din cauza rănilor multiple. Guvernatorul egiptean al zonei a interzis scăldatul.
Reuters: Trupul româncei, descoperit la câteva ore după moartea femeii din Austria
Două surse au declarat pentru Reuters că cadavrul unei turiste românce, în vârstă de cel puțin 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după atacul în care a murit o austriacă de 68 de ani.
Citeste si: A murit jurnalistul Andrei Bălan, răpus de o boală necruţătoare
Cele două atacuri au avut loc la 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor citate.
Tragedie după tragedie la Marea Roșie
Două femei au fost ucise, în weekend, în atacurile cu rechini în Marea Roșie a Egiptului, la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului.
„Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada", a anunțat ministerul pe pagina sa de Facebook, precizând că a fost lansată o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului.
Citeste si: Romanca ucisa de rechin in Egipt
Stațiunile din Marea Roșie din Egipt, inclusiv Hurghada și Sharm El Sheikh, se numără printre principalele destinații de plajă ale țării și sunt populare în rândul turiștilor europeni.
Imagini video realizate de un turist au surprins momentele de panică de pe plajă când femeia de origine austriacă a fost adusă la țărm cu o barcă pneumatică.
După ce a fost mușcată de rechin, femeia și-a pierdut un braț și un picior. Ulterior, victima, în vârstă de 68 de ani, a murit în ciuda eforturilor de a o resuscita la Spitalul Nil din Hurghada.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
O sursă de securitate a mai adăugat că femeia a locuit în Egipt în ultimii cinci ani împreună cu soțul ei egiptean.
Plajele egiptene de la Marea Roșie, închise timp de trei zile
Autoritățile egiptene au emis un ordin de închidere a mai multor plaje de la Marea Roșie, după ce două turiste străine au fost ucise în urma atacurilor de rechin în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor citate de Reuters.
Potrivit primelor informații, autoritățile vor închide zona timp de trei zile, interzicând toate „activitățile pe mare”, inclusiv scufundări, snorkelling, windsurfing și kite.
Bărcile de pescuit au fost, de asemenea, interzise să acceseze apele de lângă localitatea Hurghada.
Autoritățile au încercat în ultimii ani să revigoreze sectorul vital al turismului, lovit de ani de instabilitate și, mai recent, de pandemia de coronavirus și de războiul din Ucraina.