"Suntem ca la Polul Nord! E frig! 9 ianuarie 2021. Ora 12:00! Uitaţi şoselele din Madrid! În Madrid, a venit zăpadă ca niciodată! 15 ani am de când sunt în Spania şi nu am văzut niciodată aşa ceva!", spun românii prinși în infernul alb din Spania. 

Furtuna Filomena- formată dintr-un ciclon polar, a adus ninsori record şi un val de aer polar care a îngheţat Spania.

În zonele de munte, temperaturile au scăzut şi până la minus 35 de grade, iar armata a fost trimisă să îi scoată pe oameni din nămeţi.

Citeste si: VIDEO -Mare parte din Europa, lovită de un ciclon, Bestia din Est

Iadul alb din Spania- mașini abandonate pe autostradă

Unde au putut, oamenii s-au ajutat între ei să scape din nămeţi. Alţii au cedat în faţa urgiei albe. "Suntem blocaţi total! Nu circulă nici autobuze, nici trenuri! Absolut nimic!"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Ioan Toc- un român care lucrează la Madrid a rămas şi el blocat cu maşina pe autostradă. "Multe dintre maşinile pe care le vedeţi sunt abadonate! Nu s-au aşteptat spaniolii la aşa ceva niciodată!", spune românul.

"Eu sunt de azi-noapte de la ora 3 aici! Nu vine nimeni să te întrebe dacă ţi-e foame, ţi-e sete!", arată el.

Alina Jalbă, care locuieşte şi ea la Madrid, spune că a avut noroc pentru că nu a trebuit să meargă astăzi la serviciu!

"A venit zăpada peste noi! Aproximativ de jumătate de metru, ca niciodată. Nu se opreşte zăpada! Totul e plin de zăpadă! Ia uitaţi! Zăpadă şi zăpadă şi un vânt puternic", a spus Alina.

După pandemie, pe spanioli îi blochează viscolul

Anisoara Petruse locuieste în Uhena, lângă Madrid! Şi pe ea si familia ei, zăpada i-a blocat în casă. "Traficul este blocat. Sunt persoane care şi-au abandonat maşinile pe autostradă şi chiar nu se poate circula! Este foarte frig. Pe marţi, se anunţă minus 14 grade. Ne-a blocat! Până acum am fost blocaţi de pandemie în casă. Acum, suntem blocaţi de vreme, de zăpadă", a explicat Anișoara.

În total, 400 de drumuri şi autostrăzi au fost paralizate de ninsori. Îl lipsa maşinilor, multi au ieşit cu schiurile la plimbare.

Probleme au fost şi pe căile ferate, dar şi pe aeroporturi. Un pilot a filmat dimineaţă condiţiile în care a încercat să decoleze. Zeci de zboruri au fost anulate în capitala Spaniei, iar 26 rerutate la aterizare din cauza stratului mare de zăpadă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: