Subiectul a fost discutat vineri, 17 mai, în cadrul Zilei Industriei, sărbătorită în premieră în România și organizată de Hanwha Aerospace, la care au luat parte aproximativ 80 de reprezentanți ai guvernului și ai industriei de armament.

Ce este Redback IFV și cum va ajuta concret armata României?

Concret, peste 20 de companii românești au participat la discuții, alături de oficialități, pentru a dezbate posibilitățile producerii în România, prin intermediul lor.

Mașină luptă construită România

Imagine reprezentativă pentru obuzier K9 Thunder.

[Sursa foto: ADF]

Citește și: Punctul cel mai fierbinte de pe frontul din Ucraina. "Ar putea decide victoria din război"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Redback este cel mai modern vehicul de luptă de infanterie din lume, cu cea mai bună protecție blindată, mobilitate și letalitate din clasa sa. Cu adaptabilitate și potențial de creștere, vehiculul utilizează o serie de tehnologii inovatoare, inclusiv șenile din cauciuc compozit, un sistem de protecție activă hard-kill și un afișaj transparent montat pe cască.

Redback IFV a fost ales în 2023 ca soluție IFV de ultimă generație pentru Forțele de Apărare australiene în cadrul proiectului LAND 400 Faza 3, pentru livrarea a 129 de IFV-uri avansate.

Redback este, de asemenea, considerat un punct de pornire pentru programul IFV de generație următoare al armatei sud-coreene.  

Cu ce va fi înzestrata armata țării?

Între timp, Ministerul Apărării pune la punct ultimele detalii pentru înzestrarea Armatei României cu obuziere autopropulsate K9 Thunder. Programul prevede trei sisteme obuzier de calibrul 155 mm, de nivel batalion, 17.352 de proiectile explozive, 324 de proiectile fumigene, 324 de proiectile de iluminare şi 720 de proiectile inerte, pentru instruire.

Mașină luptă construită România

Imagine reprezentativă pentru mașinile de luptă Redback IFV.

[Sursa foto: The Australian]

Citește și: Un minister din România angajează pe loc 3.800 de tineri. Salariile nete pornesc de la 4.400 lei, plus alte beneficii

Obuzierele de tip K 9 Thunder sunt operate în nouă ţări din lume, inclusiv cinci ţări NATO: Polonia, Norvegia, Estonia, Finlanda şi Turcia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si