Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | România, cel mai mare exportator de forță de muncă din Europa

Românii pleacă pe bandă rulantă în toată Europa. Și nu-i trimite nimeni înapoi. Ba chiar le dă viața pe care aici doar o visau. Cei rămași acasă sunt spectatori muți la o depopulare dramatică.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

E dureros de greu să renunți la traiul de acasă- împovărat de sărăcie cum e- și să fugi în lume- în goana după un câștig care să te ajute să răzbești în viață.

Rporter: Vă văd lacrimi în ochi...

Nae Ştefan, român plecat în Italia: Nu e normal? Nu plecăm de drag niciunul.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Despărțirea de familie îl doboară pe acest bărbat cu toate că are vechime destulă peste hotare. De 20 de ani face drumul România-Italia și pleacă de fiecare dată cu lacrimi în ochi. Lucrează ca sudor acolo și câștigă lunar 2.700 de euro, bani la care acasă nici nu ar îndrăzni să viseze. În plus, patronii îi asigură mâncarea și cazarea, astfel că economisește destul de mult.

Citeste si: Pensiile vor fi recalculate! Toti romanii sunt cu sufletul la gura

Nae Ştefan, român plecat în Italia: Am spus și mă repet: în ţară nu se poate trăi decent cu salariul pe care îl ştim toţi, minim pe economie!

La fel gândește și Simona. A plecat de la 24 de ani de acasă din Suceava pentru un trai mai bun.

Soarta a dus-o până în sudul Italiei, unde s-a angajat într-o spălătorie chimică. Au trecut 16 ani de atunci. Acum e căsătorită și are propria afacere. Nici gândă să se mai întoarcă în țară.

Simona Saicu, româncă stabilită în Italia: Lucrurile nu merg spre bine, merg spre rău, viaţa în Italia e mult mai frumoasă ca aici!

România, cel mai mare exportator de forță de muncă din Europa

Din păcate pentru România, exodul e tot mai răsunător! Salariile mici, lipsa unor oportunități și corupția alungă oamenii, în vreme ce străinii profită. Suntem cel mai mare exportator de forţă de muncă din Europa, arată un raport al Comisiei Europeane. Peste 9 milioane și jumătate de români trăiesc în afara granițelor, iar țările care primesc cei mai mulţi muncitori sunt Germania, Marea Britanie, Spania, Italia, Franţa.

Andreea Gurban, reporter: Numai în 2017, circa 173.000 de români au plecat în alte ţări europene pentru a lucra. După, noi, însă la o foarte mare diferenţă urmează polonezii, englezii şi italienii. 26.18

Unii au început timid să se întoarcă acasă. Cu banii strânși, au pornit afaceri și pare să le meargă. Altora- însă- nici nu le trece prin cap să o ia de la zero aici, în țară. I-am putea repatria pe mulți dacă am trage cu ochiul în curțile altora, spun specialiștii.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Rareş Bogdan, despre cazul Ditrău: Retorica urii promovată de un partid care nu e în România

Bogdan Badea, CEO platformă de recutare: Polonia care începând cu 1 august 2019 a dat o lege prin care 2 milioane de tineri sunt scutiţi de impozite, practic urmăreşte ca oamenii din Polonia să nu mai plece în alte ţări din UE, Polonia fiind pe locul 2 după România la emigrare! 30.08

În momentul de față, cei mai demotivați să rămână în țară sunt tinerii până în 24 de ani. Ducem lipsă de forță de muncă în construcții, IT și turism.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI