Imaginile din timpul exercițiului Sabrinei Voinea în finala olimpică la sol au declanșat un scandal imens în gimnastica mondială. Acesta ar fi momentul în care arbitrele au considerat că tânăra atletă din delegația României a călcat în afara covorului alb, mișcare ce a adus o penalizare de o zecime și automat i-a luat șansa la medalia de bronz.

Imaginile spun însă cu totul altceva. Mai mult, Sabrina susține că poza analizată de juriu, în care se vede călcâiul ei care depășește spațiul regulamentar, ar fi una veche: „Este din finala pe echipe sau prima zi de concurs calificări. În primul rând atunci, în poza aia, mi-a prins doar călcâiul și nu mi-a prins costumul sau altceva, deci este o poză falsă, care nu este făcută ieri.”

Citește și: Noul bazin de înot de la Cluj îi va purta numele lui David Popovici. Anunțul făcut de Emil Boc: "Inspiră pe oricine că se poate reuși"

Federația de gimnastică anunță că a contestat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, instanța supremă în acest domeniu: „Noi primim astfel de imagini din toate colțurile lumii, inclusiv din America sunt oameni care prelucrează, care măresc.

E categoric în favoarea noastră această penalitate acordată abuziv, aplicată abuziv Sabrinei”, „Am stat și am oprit pe imagine, pe filmări, cred că am o sută de poze în telefon, în care vom demonstra că nu avea de ce să și ia penalizarea asta de zero unu, care o urca pe podium clar.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Până atunci însă, imaginile vor fi reanalizate și la Federația internațională de gimnastică. Nota primită de gimnasta noastră în finala de la sol este considerată de mulți bizară, asta deoarece atât în calificările acestei probe, cât și în finala competiției pe echipe, Sabrina a executat același exercițiu, însă în mod inexplicabil, de fiecare dată gradul de dificultate a fost notat diferit. Cu oricare din notele de la primele două prestații, Voinea ar fi avut locul trei asigurat în finala de luni.

„Sabrina am fost la un pas de a chema salvarea. Până la două jumătate, trei dimineață tremura, frisoane, plânsete și multe alte lucruri, pentru că ea știe clar că această medalie trebuia să fie a ei”, a spus mama Sabrinei.

Citește și: Aur după aur pentru România, la Jocurile Olimpice. Echipa feminină de 8+1 a cucerit podiumul

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Distrusă psihic este și Ana Bărbosu, câștigătoarea medaliei de bronz pentru două minute, timp în care arbitrele au admis contestația americancei de pe locul patru, care a depășit-o astfel pe reprezentanta noastră. Înainte de a anunța decizia, Ana radia de fericire cu steagul României în brațe, pe care apoi l-a scăpat jos și a rămas înmărmurită în drumul spre podium: „Cred că toată lumea își poate imagina cât de greu poate să fie acest moment.” Chiar și antrenoarea lotului de gimnastică al Statelor Unite a recunoscut că nu se aștepta ca nota lui Jordan să fie modificată.

În urma controversei din finala de la sol, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Ana Bărbosu și Sabrina Voinea vor fi recompensate de statul român ca și cum ar fi câștigat medalia de bronz. Asta înseamnă că gimnastele ar urma să primească fiecare suma de șaizeci de mii de euro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si