Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - România, împărțită în două: Unii se luptă să supraviețuiască coronavirusului, în timp ce alții se prind în hore la mare

Peste 1000 de cazuri de coronavirus au fost confirmate din nou, în ultimele 24 de ore, iar rezultatele pozitive provin doar de la 7500 de teste. Din cauza virusului care nu contenește să se răspândească, a fost închis și primul oras din țară. Specialiștii sunt revoltați de felul în care escaladează pandemia și spun că țara s-a împărțit în două: unii se luptă să supraviețuiască bolii, in timp ce altii se prind in hore la mare.

Mircea Pop,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sunt imagini din acest sfarsit de saptamana cand in Costinesti mii de oameni se inghesuiau sub acelasi soare. Intre ei, si fiul viceprimarului din Gornet, judetul Prahova, care ar fi trebuit sa fie in carantina. Tanarul de 25 de ani a reusit sa fuga din localitatea inchisa de autoritati din cauza numarului mare de infectati, si s-a distrat pe plaja, intr-o mare de oameni. Asta sustin politistii, care au deschis un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

”Avem o tara divizata intre oameni responsabili care sunt ingrijorati pt cei aflati in spital, iar ceilalti care se distreaza, nu sunt solidari cu ceilalti”, spune medicul Virgil Musta.

Număr record de îmbolnăviri

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate peste 1000 de persoane infectate, din numai 7500 de teste. Specialistii vorbesc despre lipsa prudentei, mai ales ca, in fiecare statiune de pe litoral, turistii au incins hore si au dansat unul langa celalalt.

Pentru ca situatia pare scapata de sub control, premierul Ludovic Orban se gandeste sa introduca purtarea mastii obligatorii si in spatiile deschise, in special pe litoral.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: România, pe locul 10 în topul celor mai afectate țări de coronavirus

Primul oraș care a intrat în carantină

Din cauza numarului din ce in ce mai mare de persoane infectate, in tara avem primul oras care a intrat in carantina, in plina vara: Faget, din judetul Timis. Aici, din cei 7000 de locuitori deveniti prizonieri in propria localitate, 47 sunt confirmati cu coronavirus.



Masurile, desi considerate aspre de unii oameni, sunt o alternativa la reinstituirea starii de urgenta. Guvernul nu vrea sa inchida din nou afaceri si nici sa oblige o tara intreaga sa ramana in case.

Citeste si: Celebra actriță diagnosticată cu Covid-19 a fost externată

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI