„România ar putea intră în Schengen dar, deocamdată, doar pe calea aerului. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Austria ar fi acceptat accesul condiționat al cetățenilor țării noastre dacă vin cu avionul. Ce înseamnă acest lucru, știe colegul meu, Vlad Petrișor”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

În Schengen doar cu avionul

„Dacă Austria acceptă condițiile de Air Schengen, asta ar însemna, practic, că cetățenii din România și Bulgaria nu vor mai trece prin controlul pașapoartelor, doar vor trebui să se identifice la check-in, ca și până acum.


Decizia nu se referă, însă, și la frontierele terestre. Pentru transportatorii rutieri nu se va schimba în niciun fel situația pentru că România nu va fi oficial membră Schengen.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre aderarea la Schengen: „Vom vedea cum va acţiona România”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De la vorbe, până la fapte este însă drum lung. Anunțul că am putea intra în Air Schengen a fost făcut de Marcel Ciolacu pe pagina lui de Facebook, însă urmează noi runde de negocieri între ministrul de Interne român și cel austriac pe această temă.
O decizie clară ar putea fi luată abia la finalul acestei luni, dacă va fi organizat consiliul extraordinar JAI”, a transmis Vlad Petrișor, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si