După 13 ani, România intră, în sfârșit, în Schengen. Românii vor beneficia de avantajele acestui spațiu începând din martie 2024.

Anunțul oficial a fost făcut de premierul Marcel Ciolacul, care a anunțat, de asemenea, că intrarea se vă face într-o formă etapizată. Primele vor fi frontierele maritime și aeriene, urmând ca pe parcursul întregului an să aibă loc alte negocieri pentru intrarea cu frontierele terestre.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Rezultatul este urmarea unui acord politic încheiat între România, Austria și Bulgaria, pentru ca spațiul Schengen să se extindă și asupra țării noastre și a statului vecin. Materializarea acordului politic dintre state are nevoie de acordul tuturor statelor membre UE, fapt care va fi discutat în varianta finală în cursul acestei zile, a transmis Simona Pătruleasa.

Citește și: VIDEO- România, tot mai aproape de spațiul Schengen. Lista de condiții impuse României este amplă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: