Mama Raisei: „Știa, era atentă... Nu traversa dacă nu era sigură, asta mă oftic!”

„… dar cu toate astea… astăzi este ultima zi din viața mea. Voi, oamenii mari care ați aflat deja de moartea mea, să faceți ceva pentru că o altă tragede să nu se mai întâmple.”

„Tot ce era mai bun într-un copil la ea era...”

Polițistul, imediat după ce a provocat accidentul: „Ce să-i fac, ce să-i fac? E plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge.

Ce să-i fac? Spuneți-mi ce să-i fac!?”

Polițistul, după ce a ieșit de la audieri: „Ce s-a întâmplat? Ai omorât fata! De ce lovești? De ce fugi de noi?”

Raisa, e tragedia care a revoltat o țară întreagă și care îngroașă o lista neagră, după Caracal și Onești. O copilă spulberată pe trecerea de pietoni de un polițist grăbit, o familie distrusă și noi, restul care ne întrebăm... până când?

Citeste si: Cum a reacționat tatăl Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, după scrisoarea polițistului

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: „Regret enorm această tragedie care a șocat o țară întreagă. Dincolo de regrete publice și declarațîi seci, cine poate privi acum în ochii mamei care nu mai are lacrimi să-și plângă copila? Cine are curaj să iasă în față și să recunoască... greșeala? Cine îi poate spune că el e vinovat de moartea copilei ,care n-a făcut nimic rău decât să traverseze strada în momentul în care un polițist se credea Dumnezeu cu girofar?”

Lacrimi, doliu, declarații, promisiuni și o anchetă, un alt dosar care va rămâne undeva într-un sertar, pe un raft, așteptând verdictul.. La o săptămâna de la tragedie, polițistul care a secera fetițele pe trecerea de pietoni este în libertate, iar autoritățile fac ce știu mai bine: se întrec în vorbe care să spele sloganul gol de conținut “Siguranță și încredere”.

Adrian Cuculis, avocat: „O să rămână o mărturie a incompetenței Poliției Române de a-și face ordine în propria ogradă. Asta e clar. Mai sunt și alte cazuri în care polițitștii au omorât pietoni pe treceri și nu numai, însă ele nefiind în București, nu au reușit să prindă lumina reflectoarelor. Plecat cazul acesta de aici, cu siguranță vor scoate la iveală multe nereguli din spatele imaginii ăsteia a siguranței și încrederii, sintagmă pe care o vedem pe mașinile Poliției Române.”

Citeste si: VIDEO- Polițistul care a ucis o fată pe trecerea de pietoni a trimis o scrisoare familiei

România, între tragedie și revoltă

Ne întoarcem la ziua tragediei, pe bulevardul care leagă două cartiere mari ale orașului. Un polițist de 30 de ani cu puțină experiență își pornește girofarurile dar nu și semnalele acustice. Începe să gonească în trafic cu aproape 100 de kilometri pe oră, deși nu e pe autostrada, ci în oraș. Nu este în misiune și nu are niciun motiv legal ca să apese pedala de accelerație.

În același timp, Raisa, copila de 11 ani se pregătește să traverseze pe la trecerea de pietoni împreună cu o colegă de la școală, mai mare cu doi ani.

Din unghiul acestei camere de supraveghere, se vede cum cele două fete, care mergeau la școală, se apropie de trecerea de pietoni, se asigură și... apucă să facă 3 pași pe trecerea de pietoni.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Șeful polițistului care a accidentat-o pe Raisa a condus secția ”torționarilor”! 9 agenți au fost puși oficial sub acuzare

Raisa, fata cea mare, o ia apoi de mână pe prietenă și colegă ei, și amândouă grăbesc pasul deși observă mașina care se apropia cu viteză de ele.

Adrian Cuculis, avocat: „Asta a fost impresia lor, că au timp să traverseze și dintrodată mașina a accelerat și s-a apropiat foarte puternic de ele. Pentru asta o să vă spun o noutate, depunem cerere pentru schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor.”

VIDEO- Vezi materialul marca Asta-i România!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si