Suntem tot mai datori de la o lună la alta. Pe lângă grijile de zi cu zi, se adaugă și împrumuturile uriașe făcute de către stat, care cu timpul, spun analiștii, se traduc prin taxe și impozite mai mari. Acum, statul are nevoie de bani pentru plata pensiilor și salariilor. Oamenii nici nu vor să audă că mai au de plătit în plus, mai ales că deja supraviețuiesc mai mult în rate, în lipsa unor venituri care să le ofere un confort financiar ridicat,

a transmis Cristian Sabbagh.

Românii, datori de la o lună la alta

Nu se pune problema să nu achităm aceste cheltuieli. Soluția pe care o vom avea va fi acea ca până la rectificarea bugetară să avem fie mecanismul virării de credite sau retrimestrializării care va permite plata acestor drepturi, a declarat Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor.

Ministrul finanțelor ne dă asigurări că sunt bani pentru majorări de pensii și salarii pentru angajații din sistemul de învățământ și sanitar, dar toate acestea se vor face pe credit, ceea ce înseamnă că tot populația va plăti.

Citește și: VIDEO- Stare de alertă la Cluj-Napoca, la două zile după ce o stradă s-a surpat. Localnicii sunt revoltați: "Asta este șocant!"

Iar în această situație sunt mulți români datori în viața de zi cu zi. Și nu doar ei au nevoie de sprijin financiar! Ci și statul, care se împrumută de la o lună la alta cu sume colosale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ministerul Finanțelor a planificat, în această lună, împrumuturi în valoare de aproximativ 7 miliarde de lei, bani care vor fi folosiți pentru plata pensiilor, a dobânzilor sau a majorărilor salariale. Suma colosală de care are nevoie îndatorează fiecare salariat cu aproximativ 1.400 de euro.

Analiștii economici atrag atenția că statul trăiește mai mult pe datorie, și chiar dacă nu suntem direct responsabili, în final, tot noi plătim.

Citește și: Ireal la ce a fost supusă o femeie de către concubinul său. A ajuns sechestrată într-un hotel din Oradea. Cum s-a încheiat calvarul acesteia?

Trebuie să avem în vedere și această datorie care în bună măsură aparține generațiilor viitoare, adică atunci când ne uitam la această datorie care se acumulează pe bandă rulantă și care are în spate deficitul bugetar, trebuie să-i privim în ochi pe copiii noștri, a declarat Cristian Păun, analist economic.

Fiecare român are de plătit o datorie, făcută de stat, în valoare de peste 8.000 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: