Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - România, la coada clasamentului European în a duce un trai decent. Oamenii spun că nu mai fac față cheltuielilor de zi cu zi

Românii sunt la coada clasamentului european atunci când vine vorba de a duce un trai decent. Suntem depășiți și de vecinii bulgari, iar un studiu arată că suntem chiar de 11 ori mai săraci decât ceilalți europeni.

Redactia Stirile Kanal D,

Românii sunt săracii Europei [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Oamenii spun că nu mai fac față cheltuielilor de zi cu zi și sunt nevoiți să se limiteze drastic de fiecare dată, așa că nici vorbă de economisire sau investiții”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Suntem printre cei mai săraci în clasamentul european

„Prețurile își spun cuvântul, am cutreierat piața, mi-am dat seama acum, de curând, că buzunarul nostru slăbește pe zi ce trece”, a spus un cumpărător.
Așa se simt aproape toți românii care se chinuie să facă față costurilor. Când alimentele se scumpesc continuu, și odată cu ele utilitățile, oamenii caută să își impună limite drastice.
Potrivit ultimelor date, românii sunt de 11 ori mai săraci decât ceilalți europeni.

Abia dacă își acoperă cheltuielile de zi cu zi, deci nici vorbă să mai poată concura cu celelalte state atunci când vine vorba de economii sau investiții. România are o avere medie pe cap de locuitor de puțin peste 5.800 de euro, comparativ cu averea medie la nivelul întregii Europe de 65.000 euro.
Averea financiară se referă la depozite bancare, fonduri de investiţii, fonduri de pensii și asigurări de viaţă.
Nici prin gând nu le trece unora să mai pună deoparte atunci când ne raportam la pensiile și salariile actuale.
„- Renunț la altceva.
- La ce ați fost dispusă până acum să renunțați?
- Păi, o ieșire undeva, eu n-am mai ieșit de câțiva ani din casă”, a spus o femeie.
Iar alții calculează bine fiecare leu, inclusiv când vine vorba de mâncare.

Citește și: VIDEO- Medicamantele scumpe îi forțează pe români să apeleze la leacurile băbești. Cum se tratează cei mai mulți dintre aceștia?

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Eu am cumpărat niște slănină pentru topit din care obțin untură și jumări, am cumpărat niște costiță din care fac vreo două feluri de mâncare”, a spus altă femeie.
Experții în economie spun că salariile și pensiile nu se ridică la nivelul cheltuielilor mai ales din cauza sistemului de taxare aplicat în țara noastră.
„Dacă ne uităm la salarii, 42% statul ni le ia prin impozite și taxe. Nu trebuie să vedem contribuțiile la sănătate și către pensiile publice ca și beneficiu, dimpotrivă, e doar un cost. Dacă ne uitam pe partea de pensii publice, e norocos pensionarul care primește înapoi jumătate din cât a contribuit, în general se primește mult mai puțin”, a explicat Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România.
Ceilalți europeni, în schimb, reușesc să pună deoparte fonduri astfel încât diferența este uriașă. Vecinii bulgari sunt înaintea noastră în clasament, cu o avere medie pe cap de locuitor de peste 7.700 de euro, Ungaria ajunge la peste 12 mii de euro, iar Germania se poate lăuda cu o avere medie pe cap de locuitor de aproape 84 de mii de euro.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI