Ruperea de nori a adus potopul in mai multe localitati din judetul Botosani. Raurile si-au iesit din matca si au navalit pe drumurile comunale si peste gospodariile oamenilor. Lacuri adevarate au ramas in urmă.

Intreg județul Botoșani s-a aflat ieri dupa amiaza sub trei avertizări nowcasting „Cod Portocaliu" de ploi torențiale, grindină de dimensiuni medii și vânt puternic.

Până seara, la dispeceratul ISU- SAJ Botoșani s-au înregistrat numeroase apeluri din partea oamenilor care cereau ajutor pompierilor pentru scoaterea apei din case si curti.

Avertizări și coduri emise de meteorologi în fiecare zi

In comuna Drăgușeni, dupa o ploaie torentiala care a durat mai puțin de oră, strazile au fost inundate iar două familii, formate din patru adulți și cinci copii au fost evacuate de cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență pentru ca locuintele sunt sub ape.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

În Flondora, Loturi și Monoleasa, au fost avariate mai multe drumuri sătești, iar drumul național DN 29 a fost acoperit de aluviuni depuse intr-un strat de aproape o jumatate de metru.

Hidrologii anunta ca viiturile vor putea aparea in continuare.

In Suceava, o ploaie torentiala a inundat mai multe strazi din oras. Clopotele bisericilor au batut in timp ce soferii infruntau apa care trecea prin unele locuri de rotile masinilor.

Abundent a plouat și la Galați, numai că vântul a fost cel care a pus cele mai multe probleme.

Mai mulți copaci au fost doborati de vijelie.

În jur de 30 de sesizări privind copaci doborâți sau crengi mari, rupte din cauza furtunii au fost depuse la primărie.

Mai multe echipaje de la Gospodărire Urbană au lucrat pentru degajarea căilor de acces.

Pe Transfăgărăşan drumarii deszapezesc de zor soseaua, chiar daca am intrat bine in vara. In unele locuri, troienele depasesc şapte-opt metri.

Ne așteaptă o vară plină de furtuni și vijelii?

Purtatorul de cuvant al Directiei regionale de drumuri Brasov,, Robert Elekes spune ca, în funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie.

Dincolo de orice problema create de vremea instabila, aseară pe cerul de deasupra Buzăului s-a petrecut un fenomen straniu. Un nor amenințător a acoperit localitatea în numai câteva minute, după ora 20.00, aducând cu el o repriză îndelungată de ploaie.

Oamenii au surprins in imagini contrastul dintre portocaliul soarelui si cenusiul inchis al norului ce parea ca navaleste cu viteza peste oras.

Instabilitate atmosferica va persista.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si