Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- România, Turcia și Bulgaria au înființat un grup operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră

Miniștrii apărării României, Turciei și Bulgariei au anunțat la Istanbul înființarea unui grup operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră.

Elena Tasca,

Acord pentru o mare mai sigură [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

România, Turcia și Bulgaria se vor asigura că Marea Neagră va rămâne un loc sigur. Miniștrii apărării a celor 3 state au anunțat la Istanbul înființarea grupului operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră, a transmis Cristian Sabbagh.

Acord pentru o mare mai sigură

Odată cu începerea războiului din Ucraina statele din zona Marii Negre au fost afectate de conflictul ruso-ucrainean. Ministrul turc al apărării a declarat ca au fost amplasate mine în porturile ucrainene și rusești și nu de puține ori acestea s-au desprins și au ajuns chiar strâmtori din cauza curentului, punând în pericol siguranța maritima.

" A fost de o importanță vitală să ne aliem. Odată cu începutul războiului a apărut o nouă amenințare din cauza minelor aflate în derivă în Marea Neagră pentru a depăși acest lucru am ininițiată cu aliații noștri acest grup cooperativ", a declarat Yașhar

Guler, ministrul turc al apărării.

"Înființarea grupului trilateral al forțelor navale ale Bulgariei, României și Turciei are loc în contextul creșterii numărului de incidente în Marea Neagră despre care se crede că au fost provocate de minele marine.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Obiectivele noastre principale în ceea ce privește Marea Neagră sunt clare: desfășurarea supravegherii și recunoașterii în vederea combaterii amenințării reprezentate de minele marine, executarea operațiilor de contracarare a minelor marine în zonele desemnate și participarea la activități de instruire și exerciții pentru consolidarea interoperabilității și unității de răspuns", a declarat Angel Tilivan, ministrul apărării.

"În ultima perioadă aceste mine în derivă creează foarte multe probleme atât din punct de vedere economic cât și din punct de vedere al populației care locuiește în zonă", a declarat ministrul adjunct al apărării din Bulgaria, Atanas Zaprianov.

150 de milioane de euro a investit Ministerul Apărării pentru a asigura zona Mării Negre. La sfârșitul anului trecut, România a cumpărat din Marea Britanie două nave vânătoare de mine modernizate din clasa Sandown.

Citește și: VIDEO- Agigea, destinație surpriză de pe litoral. Stațiunea va concura cu Mamaia, Costinești sau Eforie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI