"Românii au fost dornici de angajare anul trecut, arată cele mai recente date de la Ministerul Muncii. Țara noastră a înregistrat un record de angajări, în 2023. Colega mea, Mădălina Bichir a analizat aceste date și ne explică", a transmis Cristina Dorobanțu.

Românii au fost dornici să se angajeze în 2023

"Bun găsit!

Românii s-au angajat masiv în 2023. Potrivit datelor de la Ministerul Muncii anul trecut, România a înregistrat un record absolut al contractelor de muncă noi.

Numărul mediu a atins un nivel remarcabil, depășind pragul de 6,7 milioane, cu peste 60 de mii mai multe decât în anul 2022.

De asemenea, numărul mediu de salariați a fost, în 2023, de peste 5 milioane 700 de mii. Cu aproape 91.000 de mii mai mulți față de 2022.

În topul domeniilor cu cele mai multe angajări se află comerțul și repararea autovehiculelor și motocicletelor. Apoi cei mai mulți s-au angajat în construcții, industria prelucrătoare sau învățământ.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cele mai multe contracte noi de muncă, în 2023, s-au înregistrat în București și în județele Ilfov, Cluj, Constanța și Timiș.

Cei mai dornici de angajare au fost tinerii cu vârste între 20 și 26 de ani.

Acestea au fost informațiile! La revedere!", a transmis Mădălina Bichir.

Citește și: Sindicaliștii din Sănătate ies în stradă. Care sunt principalele revendicări ale acestora


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: