Ceaune întregi cu bunătăți au așteptat musafiri la mai multe terase din colțurile țării- dar nu prea mulți s-au încumetat să riște și să se avânte la bucate înainte!

Românii au sărbătorit în ciuda pandemiei COVID-19

Cu mâncare aburindă, miros de vin fiert și un decor de poveste. Așa au fost întâmpinați oaspeții de ziua națională pe terasa unui local din Capitală.

Bucatele alese au fost făcute in casa, după rețete tradiționale.

Gazda, îmbrăcată tradițional, a avut grijă să-și satisfacă și cei mai pretențioși clienți.

Prezentarea preparatelor a furat privirile clienților, care au făcut cu greu o alegere. „Eu mi-am luat carne la garnita, el ciorbă de perișoare!” a zis unul dintre clienți.

Nici în Centrul Vechi nu au lipsit petrecăreții, însă cu siguranță au fost mult mai puțini decât în anii trecuți. Așa că unele localuri au improvizat diverse decoruri pentru a-i atrage pe oaspeți.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Citeste si: Mesaje, felicitări și urări în imagini pentru apropiați, de Ziua Națională a României. La mulți tuturor românilor!

Citeste si: Fără paradă militară de 1 Decembrie 2020. Klaus Iohannis: "Criza sanitară ne obligă să marcăm Ziua Naţională în alte registre decât cele obişnuite"

Mai multă agitație a fost, în schimb, la fast food-uri. La Constanța, de pildă, micii și fasolea au fost înlocuite cu doner de pui sau de vită. Un sandviș gratuit, pentru fiecare client, de ziua națională a României.

Unii clienți au așteptat în bătaia primilor fulgi de nea chiar și 10 minute. Carnea arsă la rotisor, garnitura de legume și mirosul irezistibil au fost deliciul trecătorilor.

În schimb, la Buzău, românii au fost ceva mai fideli preparatelor tradiționale. La un restaurant ce livrează la domiciliu s-au prgatit sute de porții de fasole cu ciolan, cârnaţi, varză cu afumătură, dar şi alte bunătăţi.

Aburinde şi cu multe mirodenii, farfuriile pline au făcut ca ziua naţională să fie una cu gust. Dar unii tot nemulțumiți au fost- mai ales că, nu au mai primit nimic gratis, așa cum se obișnuia în anii trecuți.

Prețul unui meniu cu fasole costă, in această perioadă, 20 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: