„România nu e doar la coada clasamentelor! La capitolul limba engleză, suntem printre cei mai buni vorbitori din lume, arată studiile. Și nu doar pentru că o învățăm la școală. Faptul că mulți dintre noi muncesc în afară ne obligă să învățăm limba de circulație internațională ca să ne înțelegem cu străinii. Iar pentru turiștii ajunși la noi, e o bucurie”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Românii, printre cei mai buni la limba engleză în lume

Dacă ești străin și te-ai rătăcit la Piața Unirii, nu vei avea probleme. Vei găsi în maximum 5 minute un român care să te îndrume într-o engleză aproape perfectă.

„- Cum pot ajunge în centru la Primărie?

- Dacă vrei să ajungi la biserica mare, doar mergi în față, apoi la stânga, treci de 3-4 străzi, apoi faci dreapta și vei vedea biserica în fața ta”, a spus un trecător, folosind limba engleză.

Citește și: VIDEO- Cum faci gratuit cursuri în SUA. Oportunitate pentru tinerii care vor să aibă o afacere de succes

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Cred că e important (n. r. limba engleză) pentru că trebuie să comunici cu oamenii, iar ei să te înțeleagă”, este părerea altui tânăr.
Și nu e de mirare. Statisticile ne poziționează în topul celor mai buni vorbitori de limbă engleză din lume. Iar de la an la an, o vorbim tot mai bine. Cum se face?

Cunoștințele avansate de engleză se datorează faptului că o învățăm de mici.

În plus, cu o Diasporă atât de mare, mulți o prind din zbor, din țările unde au lucrat. Iar în ultimii ani, au tot mai mare succes și școlile cu predare exclusiv în engleză.

Limba engleză se învață și se folosește în România de la începutul anilor 1800. Potrivit Eurostat, 17% dintre românii vorbitori de engleză afirmă că se descurcă aproape la nivel nativ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si