Cosmarul sutelor de romani blocati de cateva zile pe insula greceasca Samothraki nu s-a incheiat. In aceasta dimineata, turistii s-au asezat la cozi uriase pentru a ajunge sa se imbarce pe vaporul care urmeaza sa-i aduca pe continent. Masinile lor vor fi aduse separat pe continent cu un feribot.

CRISTI MINCULESCU, TURIST ROMAN: Au deschis la 8:55. A aparut, la un moment dat, un feribot, dar nu-i nimic oficial.

Nu se stie cine urca, cine nu urca. N-am curaj sa trimit masina, daca nu vad bilet macar.

In timp ce turistii asteapta in ambiguitate sa ajunga in sfarsit acasa, pe o alta insula, la nord de Atena, sunt incendii devastatoare.

Citeste si: VIDEO| Reacția MAE în cazul românilor blocați pe insula grecească Samothraki

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

E stare de urgenta pe insula greceasca Evia, transformata intr-o adevarata caldare cu foc.

Incendiul a izbucnit la scurt timp dupa ora 3 dimineata si s-a raspândit rapid la vegetatia foarte densa si uscata din centrul insulei, aflata la 110 de kilometri de nord-estul Atenei.


Rafalele de vant au dus la propagarea cu viteza a flacarilor. Zone intinse din Evia, a doua insula ca marime din Grecia, dupa Creta- sunt prada incendiilor de vegetatie iar 4 localitati au fost evacuate.
Peste 200 de pompieri, alaturi de soldati si voluntari- se lupta la sol cu flacarile.

In ajutorul pompierilor au fost trimise 6 avioane cu apa si 7 elicoptere care incearca sa stinga incendiile.

Dar situatia este extrem de dificila pentru ca focurile s-au apropiat extrem de mult de casele oamenilor.

Potrivit presei locale, flacarile au devastat o padure de pini aflata intr-o arie protejata, de patrimoniu. a doua insula ca marime dupa Creta.

Din cauza rafalelor de vânt violente, fumul înţepător, caracteristic incendiilor pădurilor de pin, era împins către regiuni din apropiere, Magnezia, Atica şi Atena, unde locuitorii şi turiştii îl pot simţi. In multe zone aerul este irespirabil.

Protectia civila a avertizat oamenii, mai ales batranii si copiii mici sau cei cu afectiuni cardiace, sa ramana in case.

Croatia si Italia au transmis ca vor trimite ajutoare, în urma apelului lansat de autoritati.
Grecia se confrunta frecvent cu incendii de vegetatie în cursul verii. În ultimele trei zile, pompierii au fost chemati sa stinga peste 180 de incendii de vegetatie izbucnite în mai multe regiuni ale tarii.

Ministerul roman de Externe a emis atentionari de calatorie pentru zonele periculoase.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si