Fitnessul se transformă treptat dintr-o pură pasiune într-o adevărată performanță. Asta ne demonstrează românii care cuceresc medalii după medalii la campionatele europene, dar și la cele mondiale. Povestea acestor sportivi sclipitori, în materialul următor, a transmis Simona Pătruleasa.

Românii, campioni la culturism

La numai 17 ani, Snejana a reușit să devină Vicecampioană Mondială la categoria Wellness Junioare. O tânără frumoasă, talentată și extrem de muncitoare, pe care o găsim mai mereu antrenându-se în sală.



Anul acesta a câștigat și titlul de Campioană Europeană la aceeași categorie de vârstă. E pasionată de sport și a reușit să facă din acest lucru o adevărată performanță. Poate ridica peste 100 de kilograme de greutăți și nu se dă bătută.

Lucrez cu greutăți mari, lucrez în hipertrofie, 8-10 repetări, o maximală cu 115 kg și am reușit, a declarat Sneaja.

În timp ce alte tinere de vârsta ei duc o viață liniștită și au timp să se și distreze, Sneaja are un program strict, de la care nu se abate.

Dacă în alte sporturi se mănâncă mai liber, la fotbal, rugby, diete cu cartofi prăjiți sau salam de Sibiu la noi nu există așa ceva, la noi toate alimentele sunt de preferință curate și orice altceva e considerată o masă prin care trișăm sau refill, a continuat Sneaja.

Rareș, un tânăr de 23 de ani din Brașov este un alt exemplu pentru cei care vor să facă din antrenamentul de la sală ceva mai mult decât o simplă pasiune.

Este instructor de fitness și a reușit să obțină numeroase medalii la culturism.

Dar nu prea am simțit munca, sincer pentru că îmi place ce fac, îmi place să mă trezesc de dimineață să îmi fac mesele, să am o ordine în viață și chiar îmi place stilul ăsta de a trăi, a spus Rareș.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Iar acest sport nu are vârstă. Asta ne demonstrează Ionuț Caracudă. La 58 de ani, câștigă și el medalii la categoria sa de vârstă.

Având în vedere faptul că am 58 de ani, această pasiune o am din copilărie... Acum s-au încununat toate și simt că am ajuns în vârful piramidei, am devenit campion modial și campion european anul asta, a spus Ionuț Caracudă.

România devine, ușor, ușor, campioană la acest sport și cucerește tot mai multe medalii

S-a investit în industria fitnessului mai ales în ultima perioadă, motiv pentru care accesibilitatea este mult mai ușoară. Sigur există și raționamentul financiar care de multe ori ne împiedică să ajungem la săli, dar cred că cine dorește să facă sport, o poate face fără probleme, a spus Gabriel Toncean, vicepreședinte Agenția Națională pentru Sport.

Competiția Europeană pentru culturism și fitness s-a desfășurat anul acesta în Spania și au participat peste 100 de țări. Lotul României a participat cu 47 de sportivi, care au obținut 32 de medalii.

Citește și: VIDEO- Îndrăgostiți de zborul peste valuri. Rafalele de vânt nu le-au stat în calea distracției

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: