Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Românii, campioni la tratamente „după ureche”. Unii cumpără tot ce găsesc la rafturile farmaciilor

Suntem campioni la tratarea după ureche, iar asta se vede cel mai bine în farmacii, acolo unde românii cumpără tot ce găsesc la raft.

Maria Stiuca,

Campioni l-a luat pastile după ureche [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Ceaiurile, vitamina C și antibioticele sunt la mare căutare în tratamentele pe care ni le facem singuri. Nimic mai rău, spun medicii și farmaciștii”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Campioni la tratamente „după ureche”

În sezonul rece, farmaciile sunt luate cu asalt de românii care vor să se trateze singuri. La primele semne de boală, ne-am obișnuit să facem o cură de antibiotic, deși acestea pot fi eliberate doar pe rețetă. Ministerul Sănătății vrea acum să impună reguli mai stricte.
„Vom fi nevoiți să raportăm orice eliberare de antibiotic, cantități, tipul, etc. Abuzuri se fac cu siguranță, noi suntem pe locul 2 în Europa la consumul de antibiotice”, a explicat un farmacist.

Citește și: VIDEO- La pat din cauza gripei. Valul de viroze continuă să crească. Sfaturile medicilor

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Scandal uriaș în familia regală a Norvegiei. S-au aflat noi detalii șocante despre fiul vitreg al viitorului rege, aflat deja în arest- antena3.ro

Și medicii trag un semnal de alarmă privind medicamentația după ureche.


„Trebuie să mergem pe medicație simptomatică și dacă în 2-3 zile nu răspunde, atunci trebuie trecut pe antibiotic, dar doar la sfatul medicului de familie sau specialist. Fie că luam 5, 7 zile, cât ne recomandă medicul, trebuie să luam toată cura, altfel riscăm să dezvoltăm o rezistență la acel antibiotic”, a explicat Cristian Oancea, medic.
Mergem și în Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde este plin de pacienți.
Cei mai mulți ajung la tratament specializat după ce încearcă acasă diverse leacuri. Acest bărbat, de exemplu, a luat de 4 ori într o singură lună antibiotic, plus multe siropuri naturiste.
În alt salon, această doamnă s-a tratat singură de răceală până când starea i s-a agravat. Acum va sta câteva zile sub observație medicală.
Anual, peste 37.000 de persoane din Uniunea Europeană mor din cauza antibioticelor. Printre statele unde se înregistrează cel mai mare consum se numără România, Bulgaria, Grecia, Cipru sau Italia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI