Dacă aveți în plan să cumpărați un apartament, nu vă așteptați la scăderi de prețuri. Dimpotrivă, vor continua să crească accelerat, mai ales la locuințele  noi. Nu același lucru se poate spune despre cele în blocuri vechi, care pot fi și cu 30% mai ieftine. Dar, știm cu toții, vin și cu un cost ascuns: renovările. Cât mai costă să restaurezi complet o locuință veche ne spune chiar acum colega mea Gabriela Ghizel, în direct în studio, a transmis Simona Pătruleasa.

Cât costă să renovezi un apartament vechi

Bună dimineața tuturor, suntem după cum vedeți în sufrageria bunicii, într-un apartament de 50 de metri pătrați cu mobila veche, cu faianță sărită și instalații sanitare care au prins probabil trei generații. Ca să-l transformăm complet și să ajungă să arate așa, e nevoie de mulți bani. Dar asta știați deja. Concret, ce sumă ar fi suficientă?

Să începem cu primul pas, materialele. Glet, amorsă, var, faianță și așa mai departe, toate ajung să coste în jur de 8-9 mii de lei. La care se mai adaugă ușile de interior. Am calculat cu un minim de 5 uși,  fiecare de câte 300 de lei. Până aici, deja am sărit de 2 mii de euro.

Urmează apoi partea cea mai grea, baia. Dacă schimbăm țevi, vom scoate din start din buzunar vreo mie de lei.

Cada, chiuveta, bateriile și vasul de toaletă ne vor mai costa cam 2500-3000 de lei.

La bucătărie vom avea nevoie de frigider, cuptor, hotă și plită cel puțin. Greu să scăpăm fără 5000 de lei la acest capitol. Putem totuși să ne orientăm către variante resigiliate care pot fi și cu 30% mai ieftine. Sau către soluții provizorii, poate din locuința veche, până mai facem rost de bani.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO: Apa ne costă cât avansul unui case: ”Probabil că o renunț în curând”

Mobilierul din dormitor și living, plus masa de bucătărie, patul și salteaua, ne vor duce cam 15 mii de lei cu totul, dacă alegem variante mai ieftine, din PAL. MDF sau lemn masiv deja ar sări cu mult de 5 mii de euro.

Între 5500 și 7500 de lei costă și termopanele, fără manoperă. Pe lustre, becuri, prize și întrerupătoare vom mai da în jur de 1500 de lei cu totul.

Și că tot vorbeam de prize, să știți că partea de electrică va atârna destul de mult la notă dacă vreți să trageți fire în alte locuri, să adaugați sau să scoateți prize. Între 4 și 5 mii de lei ar trebui să aveți în vedere.

La final, adăugăm manopera muncitorilor pentru tot ce am zis mai sus- în jur 10-15 mii de lei în funcție de oraș și experiență.

Și tragem linie. Totalul e de 55 de mii 900 de lei- adică 11.180 de euro. Țineți cont că nu am inclus aici și lucrări mai complicate, cum ar fi montarea unei centrale termice.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si