Nevinovat și fără despăgubiri din partea firmei de asigurări. In situatia asta a ajuns Jan după ce în urma unui accident grav a recurs la constatarea amiabilă. Surpriză însă.

Ce spun specialiștii

Jan, păgubit:   "După 5 zile am primit o hârtie de la ei că defapt nu este el cel vinovat ci eu și sunt bun de plată."

O portiță legislativă permite însă firmelelor de asigurări să reevalueze împrejurările în care s-a produs accidentul chiar dacă lucrurile sunt cât se poate de clare. 

Citește și: Rețetă negresă de post. Un desert simplu și rapid pe care îl poți prepara în Postul Paștelui!

"Au zis că au făcut ei o anchetă internă. Nu înțeleg ce fel de anchetă. Eu așteptam să văd câți bani îmi dă pe fierul vechi."

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Doar că procedura este una standard și trebuie urmată conform legii, spun specialiștii.

În caz contrar, asiguratorul poate face un abuz.

Citește și: O dramă socială a fost transformată în acuzații de abuz fizic și sexual. Trei surori care trăiau la lumina lumânării au fost luate de stat

Dorel Duță, specialist RCA: "Pentru ca asiguratorul să deschidă această procedură, sunt minimum 3 elemente pe care trebuie să le aibă la îndemână. Să existe indicii temeinice că există o suspiciune.

Să notifice ca asiguratorul are intentia de a deschide aceasta procedura in termen de 5 zile de la deschiderea dosarului de daună. Dacă acest termen de 5 zile nu a fost respectat, asiguratorul decade din drept."

Mulți renunță la recuperarea prejudiciului

Și Adriana încearcă să obțină despăgubiri de la o firmă de asigurări de luni bune după ce compania și-a schimbat radical poziția.

Citește și: Șocul vieții pentru o tănără de 23 de ani care a aflat cu cine o înșeală soțul său: ”Am ieșit în fugă din casă, i-am luat pe băieți de la prietenul meu unde erau și ...”

Adriana, păgubit: "Ei își susțin în continuare constatarea adică doar strict ce vor ei, adică aripa și ușa. Dacă ne convine așa bine, dacă nu, nu. La o săptămână am primit acasă că dosarul s-a încheiat și că ei nu ne mai despăgubesc. După două săptămâni am primit același răspuns ca ei: nu despăgubesc pentru că nu corespunde dinamica."

Mulți români se plâng că au întâmpinat probleme cu firmele de asigurări, mai ales că recuperarea prejudiciilor este un proces îndelungat, iar mulți renunță din varii motive.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește și: Un pilot a întors avionul în mijlocul zborului pentru ca pasagerii să poată vedea aurora boreală

Adrian Cuculis, avocat: "Și firmele de asigurări trebuie să se protejeze, dar este o linie fină între a se proteja și a abuza. De aceea există ASF sau Protecția Consumatorului. Cu toții ar trebui să conlucreze pentru ca termenul de 30 de zile din legea RCA să fie respectat și oamenii să fie despăgubiți."

Există totuși soluții fie că vorbim de instituții ce se ocupă de litigii sau de apelarea în instanță. Contactate de echipa Știrilor Kanal D, firmele de asigurări nu au oferit un punct de vedere până la publicarea materialului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si