In articol:
Nevinovat și fără despăgubiri din partea firmei de asigurări. In situatia asta a ajuns Jan după ce în urma unui accident grav a recurs la constatarea amiabilă. Surpriză însă.
Ce spun specialiștii
Jan, păgubit: "După 5 zile am primit o hârtie de la ei că defapt nu este el cel vinovat ci eu și sunt bun de plată."
O portiță legislativă permite însă firmelelor de asigurări să reevalueze împrejurările în care s-a produs accidentul chiar dacă lucrurile sunt cât se poate de clare.
Citește și: Rețetă negresă de post. Un desert simplu și rapid pe care îl poți prepara în Postul Paștelui!
"Au zis că au făcut ei o anchetă internă.
Doar că procedura este una standard și trebuie urmată conform legii, spun specialiștii. În caz contrar, asiguratorul poate face un abuz.
Dorel Duță, specialist RCA: "Pentru ca asiguratorul să deschidă această procedură, sunt minimum 3 elemente pe care trebuie să le aibă la îndemână.
Mulți renunță la recuperarea prejudiciului
Și Adriana încearcă să obțină despăgubiri de la o firmă de asigurări de luni bune după ce compania și-a schimbat radical poziția.
Adriana, păgubit: "Ei își susțin în continuare constatarea adică doar strict ce vor ei, adică aripa și ușa. Dacă ne convine așa bine, dacă nu, nu. La o săptămână am primit acasă că dosarul s-a încheiat și că ei nu ne mai despăgubesc. După două săptămâni am primit același răspuns ca ei: nu despăgubesc pentru că nu corespunde dinamica."
Mulți români se plâng că au întâmpinat probleme cu firmele de asigurări, mai ales că recuperarea prejudiciilor este un proces îndelungat, iar mulți renunță din varii motive.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citește și: Un pilot a întors avionul în mijlocul zborului pentru ca pasagerii să poată vedea aurora boreală
Adrian Cuculis, avocat: "Și firmele de asigurări trebuie să se protejeze, dar este o linie fină între a se proteja și a abuza. De aceea există ASF sau Protecția Consumatorului. Cu toții ar trebui să conlucreze pentru ca termenul de 30 de zile din legea RCA să fie respectat și oamenii să fie despăgubiți."
Există totuși soluții fie că vorbim de instituții ce se ocupă de litigii sau de apelarea în instanță. Contactate de echipa Știrilor Kanal D, firmele de asigurări nu au oferit un punct de vedere până la publicarea materialului.