„Așa că oamenii îl comandă din străinătate. Alții preferă să riște, mai ales că, dacă urmează tratamentul, nu pot consuma alcool în vacanță”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Tratamentul împotriva malariei nu se găsește în România

Mircea Guran se duce în concediu în Zanzibar săptămâna viitoare. Ca să nu se trezească pe cap cu vreo surpriză neplăcută, s-a interesat de tratamentul profilactic pentru malarie.

Mai ales că mulți români s-au întors bolnavi de acolo.
„Eu am căutat și nu găsești medicamente pentru așa ceva, vaccin nu există. Singura măsură este să te protejezi cu diverse soluții, cu spray-uri, cu tot ce susține acea substanță care îndepărtează țânțarii”, a spus bărbatul.
Printr-o experiență similară a trecut și Claudia. Cum nu a găsit în România tratamentul, l-a comandat din străinătate.
„Pastile, da, pe care le-am cumpărat din afara țării, pentru că nu se comercializează în România și am făcut o serie de vaccinuri, destul de multe, multicele”, a explicat Claudia.

Citește și: Mesajul sfâșietor transmis de Oana Boc, în urma decesului Cameliei Tișe. ,,Ai strălucit, ai luptat, ai suferit, ai plecat''

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În total, pe vaccinuri și tratament profilactic pentru malarie, a dat circa 2.200 de lei. Nu-i de mirare, așadar, mulți turiști renunță la astfel de cheltuieli când se duc în Zanzibar sau altă țară exotică, chiar dacă își pun sănătatea în pericol. În plus, dacă iau astfel de medicamente, nu mai pot consuma alcool în concediu.
„Toate medicamentele au, la un moment dat, și niște restricții și atunci trebuie să punem în balanță: ce-i mai bine, să fiu safe pentru sănătatea mea sau să fie o discuție legată de unele lucruri pe care nu pot să le fac?”, a

explicat un medic.
Totodată, medicii recunosc că România e slab pregătită când vine vorba de prevenirea malariei în cazul celor care se duc în vacanțe exotice.
„Cel care e recomandat de primă linie e destul de greu de găsit. Se comandă, nu îl găsim în momentul de față ca profilaxie. Varianta pe care o avem la îndemână poate să dea uneori și reacții adverse digestive, și atunci trebuie să existe atenție”, a adăugat medicul.
„Da, există și aici tratament profilactic, dar nu prea e recomandat deoarece dă, în foarte multe cazuri, reacții adverse. Reacțiile sunt ceva mai agresive: cu dureri de cap, cu frisoane, cu vomă, diaree...”, a spus un farmacist.
Unii sunt speriați și vor să-și anuleze vacanțele.
„Sunt mai multe categorii de turiști. Unii vor și insistă să își anuleze pachetele, dar fiind plecarea foarte din scurt, nu se pot rambursa banii, însă insistă să le oferim alte variante sau dacă pot modifica pachetul cu o altă destinație și da, se concretizează mult mai greu pachetele turistice în Zanzibar, în perioada următoare”, a explicat reprezentantul unei agenții de turism.
România a raportat în ultimele luni 13 cazuri de malarie. Doi bolnavi au pierit, unul dintre ei fiind Camelia Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si