Fie ca ca il beau gol sau cu cereale la micul dejun, laptele de migdale sau de cocos a devenit tot mai consumat si de catre romanii care nu au probleme de sanatate. 87 la suta il includ saptamanal in meniu, arata datele unui nou studiu.

Citeste si: Ursii au inceput sa faca ravagii in localitatile de munte! Devasteaza masini si ameninta viata locuitorilor!

Trei sferturi dintre romani sunt interesati de un stil de viata sanatos, bazat pe produse fara lactoza, asa ca aloca aproape 100 de lei lunar pe laptele bio.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Atunci cand vine vorba despre alegerea bauturilor vegetale pe care le cumpara, romanii acorda importanta in proportie de 68 la suta ingredientelor si doar 7 la suta dintre ei considera ca pretul este mai important. 18:01

Nutritionistii atrag insa atentia ca trebuie sa fim foarte atenti la eticheta. Daca planta din care este facuta bautura nu este prima pe lista ingredientelor, in proportia cea mai mare, riscam sa bem boala curata.

Citeste si: BNR si-a deschis portile pentru vizitatori pentru prima data in 139 de ani! Cum arata interiorul cladirii

"Daca citim pe eticheta produsului ca avem un procent de 2,3 5 la suta din produsul principal restul fiind apa, aditivi, calciu, stabilizatori, in momentul ala voi consuma un produs nesanatos. Ulterior vorbim de boli metabolice cum ar fi obezitate, hipertensiune", spun nutritionistii.

Totusi, in perioada postului, bauturile vegetale pot fi o alternativa sanatoasa la laptele de animal, daca sunt preparate in casa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si