Spaima că ar putea rămâne fără alimentele de bază din pricina grevei transportatorilor și agricultorilor i-a făcut pe românii din Germania să pornească goana după provizii. Pe rețelele sociale au început să curgă clipuri cu cei care s-au pregătit pentru orice scenariu, a transmis Cristian Sabbagh.

Românii din Germania se tem de ce-i mai rău

Noi ne-am făcut câteva rezerve. Cartofi, carne, făină.

De foame, precis nu o să murim! Drojdie ca să avem, pâine putem să coacem, nu e o problemă. Cel mai important este ca copilul să aibă lapte, în rest, noi putem îndura și foame!, a spus o femeie.

Femeia și-a făcut deja stocul de alimente, îngrijorată că o mare grevă anunțată în 8 ianuarie ar putea să golească rafturile magazinelor din Germania.

Cred că sâmbătă o să fie un haos total, nu o să fie nimic pe la magazine, dar vedem cum va fi. Vedeți că am cumpărat și câteva rezerve pentru copil, să fie lapte. Noi ca noi... Cam asta, voi cum că pregătiți pentru data de 8?, a spus o persoană.

Pentru un astfel de scenariu s-au pregătit și alți români stabiliți acolo. La greva anunțată vor lua parte agricultorii, fermierii, dar și transportatorii, inclusiv angajații din sectorul feroviar.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Însă nu toată lumea trăiește cu spaima că se vor goli rafturile din magazine. Unii au alte griji.

Transportul va fi paralizat și este posibil să nu aibă cu ce merge la muncă sau unde au treabă, iar aici mă refer la cei care nu au autoturism propriu.

Motivele sunt destul de serioase și plauzibile, iar aici mă refer la faptul că Guvernul german dorește să elimine scutirile fiscale pentru motorina destinată pentru fermieri. Dar și alte motive, precum prețurile exagerate la toate bunurile și serviciile, a spus un român stabilit în Germania.

Deocamdată, nu există informații clare despre cât ar putea dura această grevă.

Citește și: VIDEO- Revenirea la realitate. După vacanță, întoarcerea la muncă nu este deloc ușoară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: