Microbuzele de transport aduc zilnic în curtea unei fabrici angajații care vin din comunele învecinate cu Oradea. Oamenii se trezesc cu noaptea în cap, ca să ajungă la muncă, și străbat zeci de kilometri, dar merită efortul, mărturisesc aceştia.

Transport gratuit oferit celor care fac naveta

Ionela are 44 de ani și locuiește într-un sătuc din Bihor aflat la peste 20 de kilometri distanța de Oradea.

Deoarece acolo nu-și găsea un job care să fie și bine plătit, a ales să aplice pentru un loc de muncă în parcul industrial din oraș.

Sigheti Ionela, croitoreasă: "Nu avem ce face. trebuie să lucrăm să avem un trai, să le oferim copiilor posibilitatea, ce nu am avut noi. Vin din Cauaceu, Județul Bihor, am ales să lucrez aici pentru că îmi place, cos la mașină și la țară nu prea sunt locuri de muncă, am transport gratuit, dimineața vin cu autobuzul firmei, după masa înapoi."

Citește și: Incredibil! Un plic București-Mangalia a făcut șase luni cu Poşta. Unde a fost trimis inițial pachetul

Peste 200 de angajați lucrează în această fabrică de textile, una dintre cele mai importante din Europa. Pentru că fac naveta zilnic, directorul a decis să le ofere transport gratuit. Așa a reușit să-i scutească lunar de un abonament de călătorie de peste 300 de lei.

Aproximativ 50% din personalul fabricii vine din zonele rurale 

"Dar nu se compară, e ceva de neexplicat, e un avantaj enorm pentru noi, mai ales că abonamentul meu costă foarte mult și e un avantaj enorm pentru noi."

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Spitalele din București nu mai au bani să cumpere medicamente și cele necesare pacienților din cauza facturilor la energie electrică

"Vin din Sălard cu autobuzul asigurat de firmă, aprox. 30 de minute facem până la firmă. E important pentru că e mai ușor stiind că e asigurat, nu trebuie să stau la autobuz."

Directorul fabricii spune ca în proporție de peste 50%, personalul său vine din zonele rurale ale județului.

Citește și: Prețul facturilor va începe să scadă în România. Ce anunț a făcut Mugur Isărescu

Ioan Tulvan, director general fabrică de textile: "Jumătate sunt orădeni, jumătate sunt din comunele apropriate de Oradea. Salariile sunt atractive, bonurile de masă pe care le primesc sunt la o valoare ridicată plus sunt stimulente financiare de care toți angajații beneficiă de aceste condiții."

Citește și: Un băiat și bunica lui au fost sfâșiați de un câine. Tragedia a avut loc într-un parc

Un angajat din Oradea câștigă în medie circa 3.340 de lei net pe lună. Salariile din oraş le pot depăşi chiar şi cu 50% pe cele din mediul rural.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si